Produkty do pieczenia, które musisz mieć w swojej kuchni! Lista

Przy częstym pieczeniu, niektóre produkty spożywcze trzeba mieć zawsze pod ręką, bez nich zrobienie ciasta jest niemożliwe. W dzisiejszym artykule przedstawimy listę rzeczy, które są niezbędne przy pieczeniu.

Gdzie kupować cukiernicze produkty spożywcze?

Kiedy się dużo piecze, trudno jest wyposażać swoją kuchnię w produkty z osiedlowego sklepu. Zdarza się, że potrzeba ogromnej ilości mąki lub cukru, kiedy sklep wprowadza ograniczenie na cukier, nasze ręce są związane. Polecamy zaopatrywać się w produkty do pieczenia w internecie, na przykład przez stronę Sprzedajemy.pl/delikatesy/produkty-do-pieczenia-i-dekoracje. W sieci można kupić produkty cukiernicze w hurtowej ilości, będzie to przydatne dla małych biznesów gastronomicznych, jak kawiarnie, ciastkarnie, jak i miłośników domowych wypieków.

Produkty do pieczenia, które musisz mieć w kuchni

Przedstawiamy listę niezbędnych składników do przyrządzania ciast czy babeczek. Skupimy się na produktach spożywczych, bez których pieczenie byłoby niemożliwe. To właśnie te produkty zawsze musisz mieć w kuchni, dzięki nim bez problemu zrobisz ciasto nawet bez przygotowania.

Jajka

Jajka to kolejna ważna rzecz przy pieczeniu, warto mieć przynajmniej kilka sztuk w lodówce, zazwyczaj 2 jajka wystarczą, by móc upiec ciasto drożdżowe. Większa ilość będzie potrzebna do ciast typu brownie, zastanów się, które lubisz robić częściej i swoją obowiązkową ilość jajek przystosuj do ulubionego przepisu, tak, byś miała pewność, że możesz je zrobić w każdej chwili. Przy pieczeniu wegańskiego jajka, warto też zaopatrzyć się w wegański zamiennik jajek, np. veegs.

Masło, olej, margaryna

Tłuszcz jest potrzebny przy pieczeniu nie tylko jako składnik ciasta, ale też do naoliwienia blaszki, tak, by nic do niej nie przywierało. Warto mieć zawsze w kuchni olej, kostkę masła i margaryny. Jeśli zaś jesteś doświadczonym cukiernikiem, to masła możesz potrzebować odrobinę więcej, warto mieć w lodówce kilka kostek, ponieważ są one głównym składnikiem mas, polew czy frostingu do tortu.

Mleko

Mleko często jest potrzebne, by doprowadzić masę na ciasto do odpowiedniej konsystencji. Przyda się też przy robieniu polewy lub masy budyniowej.

Soda, proszek do pieczenia

Żeby ciasto wyrosło, trzeba mieć coś, dzięki czemu urośnie. Przechowywanie świeżych drożdży nie jest łatwe, ponieważ się psują, można je albo zamrozić, albo kupić suszone drożdże. Warto zatem uzbroić się w sodę oczyszczoną i proszek do pieczenia, które również nadadzą się do pieczenia.

Mąka pszenna

Mąka to fundament praktycznie każdego ciasta, warto mieć w zanadrzu dodatkowy kilogram. Ponadto można też uzupełnić zapasy o mąkę migdałową, by móc zrobić fit ciasto. Z sypkich produktów może przydać się też kasza manna i płatki owsiane. Z tym zestawem sypkich produktów spożywczych będziesz mogła upiec każde ciasto i ciasteczka.

Wyżej wymienione składniki są niezbędne, jeśli chcesz zrobić ciasto. Część z nich można pominąć, jak np. jajka, ale większość z nich jest jednak niezastąpiona.

*artykuł sponsorowany

Print Friendly, PDF & Email

Dodaj komentarz