Uwielbiam domowe pasty kanapkowe. W szczególności jajeczne i rybne. Dziś dzielę się z Wami pomysłem na szybką i niebywale prostą pomidorową pastę z tuńczyka z kiełkami. Idealna na śniadanie w towarzystwie ulubionego, chrupkiego pieczywa i warzyw. Spróbujcie.

Pomidorowa pasta z tuńczyka z kiełkami
2016-05-04 00:45:31

Nutrition Facts
Serving Size
0g
Amount Per Serving
Calories 0
Calories from Fat 0
% Daily Value *
Total Fat 0g
0%
Saturated Fat 0g
0%
Trans Fat 0g
Polyunsaturated Fat 0g
Monounsaturated Fat 0g
Cholesterol 0mg
0%
Sodium 0mg
0%
Total Carbohydrates 0g
0%
Dietary Fiber 0g
0%
Sugars 0g
Protein 0g
Vitamin A
0%
Vitamin C
0%
Calcium
0%
Iron
0%
* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your Daily Values may be higher or lower depending on your calorie needs.
Składniki
- 2 puszki tuńczyka w kawałkach w sosie własnym Graal 2 x 80 g
- 3 łyżki kiełków rzodkiewki
- 1 łyżka majonezu
- 2 łyżki łagodnego ketchupu
- sól i pieprz do smaku
- mały kawałek szpiczastej czerwonej papryki
- mała garść mieszanki sałat
- chrupkie pieczywo
Przygotowanie
- Do miski wkładamy całego tuńczyka w kawałkach wraz z sosem. Dodajemy majonez, ketchup, dokładnie mieszamy widelcem. Następnie dodajemy 3 łyżki kiełków rzodkiewki, znów mieszamy. Całość doprawiamy solą i pieprzem, próbujemy smak.
- Pastę nakładamy na ulubione chrupkie pieczywo. Na wierzch każdej kromki układamy 2-3 plastry czerwonej szpiczastej papryki i odrobinę miksu sałat.
- Podajemy.
- Smacznego
Słodkie okruszki Blog kulinarny i nie tylko https://www.slodkieokruszki.pl/