Uwielbiam pasty kanapkowe. Dziś zapraszam Was na przepis na pomidorową pastę z makreli. Jak w przypadku większości past jej przygotowanie jest proste i szybkie. Idealnie smakuje z ulubionym pieczywem zarówno na kolację, jak i śniadanie. Spróbujcie.
Składniki:
- filety z makreli w sosie pomidorowym (170 g)
- 3 czubate łyżeczki ketchupu (u mnie Folwark)
- 2 łyżki posiekanego szczypiorku
- 3 jajka klasy M
- sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
Filety z makreli wyciągamy z puszki (bez sosu) i przekładamy do miseczki.
Jajka gotujemy na twardo. Następnie tniemy je w kosteczkę i dodajemy do ryby.
Na koniec dodajemy posiekany szczypiorek, ketchup (około 3 czubate łyżeczki) i sól i pieprz do smaku. Wszystko razem mieszamy, próbujemy.
Jeśli uznamy, że nasza pasta jest za sucha można dodać więcej ketchupu.
Podajemy z ulubionym pieczywem.
Smacznego