Pomidorowa pasta z makreli

pomidorowa-pasta-z-makreli-1Uwielbiam pasty kanapkowe. Dziś zapraszam Was na przepis na pomidorową pastę z makreli. Jak w przypadku większości past jej przygotowanie jest proste i szybkie. Idealnie smakuje z ulubionym pieczywem zarówno na kolację, jak i śniadanie. Spróbujcie.

Składniki:

  • filety z makreli w sosie pomidorowym (170 g)
  • 3 czubate łyżeczki ketchupu (u mnie Folwark)
  • 2 łyżki posiekanego szczypiorku
  • 3 jajka klasy M
  • sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:

Filety z makreli wyciągamy z puszki (bez sosu) i przekładamy do miseczki.

Jajka gotujemy na twardo. Następnie tniemy je w kosteczkę i dodajemy do ryby.

Na koniec dodajemy posiekany szczypiorek, ketchup (około 3 czubate łyżeczki) i sól i pieprz do smaku. Wszystko razem mieszamy, próbujemy.

Jeśli uznamy, że nasza pasta jest za sucha można dodać więcej ketchupu.

Podajemy z ulubionym pieczywem.

pomidorowa-pasta-z-makreli-2

Smacznego

 

Print Friendly, PDF & Email

Dodaj komentarz