Płatki jęczmienne z makiem i zdrowymi dodatkami. Śniadanie na start.

platki-jeczmienne-z-makiem-i-zdrowymi-dodatkami-sniadanie-na-startŚniadanie na start – płatki jęczmienne z makiem i zdrowymi dodatkami. Uwielbiam zacząć, a czasem nawet kończyć dzień taką pyszną i pożywną miseczką. Wierzch zwieńczyłam naturalnie słodkim bananem, pokruszonymi płatkami migdałowymi i sosem daktylowym. Spróbujcie. Szybko, pożywnie i niezwykle pysznie. Miłego dnia 🙂

platki-jeczmienne-z-makiem

Składniki: (na 1 porcję)

*ilość płatków zależy od indywidualnych upodobań co do gęstości

Przygotowanie:

Do rondelka wlewamy mleko, wsypujemy płatki jęczmienne u mnie niespełna 3/4 szklanki, bo wolę gęste płatki), dodajemy łyżkę maku i miód do smaku. Całość gotujemy na małym ogniu co jakiś czas mieszając (około 3-4 minuty).

Tak przygotowane płatki jęczmienne z makiem przekładamy do miseczki. Na wierzch układamy pokrojone plasterki banana, posypujemy go berberysem i pokruszonymi płatkami migdałowymi, a całość polewamy delikatnie sosem daktylowym.

platki-jeczmienne-z-makiem-i-zdrowymi-dodatkami-sniadanie-na-start

Do przygotowania śniadania użyłam płatków jęczmiennych z Młynów Stoisław. Młyny Stoisław, to 50 lat jakości.W ofercie producenta znajdziecie mąki, kasze, płatki i otręby spożywcze.

Młyny Stoisław logo współpraca

http://www.mlynystoislaw.pl/

Smacznego

 

 

Print Friendly, PDF & Email

6 comments

Skomentuj Magdalena Anuluj pisanie odpowiedzi