Kto lubi placuszki? U mnie w domu na takie pytanie pojawiłby się przysłowiowy „las rąk”. Dlatego tak często smażę najróżniejsze placki i placuszki. Dziś zapraszam Was na placuszki bananowo miodowe. Kilka składników, patelnia i po chwili mamy na talerzu pyszne śniadanie. Spróbujcie.

Placuszki bananowo miodowe
2016-04-12 17:13:01

Nutrition Facts
Serving Size
0g
Amount Per Serving
Calories 0
Calories from Fat 0
% Daily Value *
Total Fat 0g
0%
Saturated Fat 0g
0%
Trans Fat 0g
Polyunsaturated Fat 0g
Monounsaturated Fat 0g
Cholesterol 0mg
0%
Sodium 0mg
0%
Total Carbohydrates 0g
0%
Dietary Fiber 0g
0%
Sugars 0g
Protein 0g
Vitamin A
0%
Vitamin C
0%
Calcium
0%
Iron
0%
* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your Daily Values may be higher or lower depending on your calorie needs.
Składniki
- 8 łyżek mąki pszennej
- 1 łyżka płynnego miodu
- 1 szklanka mleka
- 1 całe jajko
- 1 łyżka wody
- 1 średni banan
- miód, drzem lub inne dodatki do podania
Przygotowanie
- Banana kroimy na mniejsze kawałki. Wszystkie składniki umieszczamy w misce i miksujemy na jednolitą, gładką masę. Masa w konsystencji powinna przypominać tradycyjne ciasto naleśnikowe.
- Placuszki smażymy na rozgrzanej patelni (z odrobiną np. oleju kokosowego lub oliwy z oliwek) z obu stron na złoty kolor. Placuszki powinny być wielkości małego talerzyka deserowego.
- Podajemy od razu z ulubionymi dodatkami.
- Smacznego
Notes
- Przepis własny
Słodkie okruszki Blog kulinarny i nie tylko https://www.slodkieokruszki.pl/
Poproszę takie na jutrzejsze śniadanie 🙂
Komentarze ze starego bloga:
izaa_a
2015/04/28 10:08:12
pysznie wyglądają te placuszki
Gość: Wosk chlorofilowy, *.moab.static.3s.pl
2015/04/28 11:31:47
Uwielbiam je! Są wyborne!
matleen
2015/04/28 12:14:27
Równie pysznie smakują 🙂
Pozdrawiam
raf_all
2015/04/29 16:23:54
Dla mnie strzał w 10!
Uwielbiam miód i banany