Pizzowe roladki – HIT każdego spotkania

Pizzowe roladki – HIT każdego spotkania

Dziś HIT każdego spotkania. Idealne dla kibica, idealne gdy najdzie nas głód. Pyszne i proste w przygotowaniu pizzowe roladki z kozim serem. Nic tylko jeść ze smakiem ? Kto chętny na 1 lub 2 roladki ?

Jak zrobić pizzowe roladki na imprezę?

Wykonanie takich roladek na imprezę jest naprawdę proste. Kilka chwil, kilka prostych składników i szybka przekąska gotowa. Idealne na różne przyjęcia, domówki, spotkania ze znajomymi czy sylwestra. Polecam.

Składniki:

  • 1 świeży spód do pizzy (400 g)
  • 2 łyżki ketchupu (u mnie wersja z czosnkiem)
  • 2 łyżki kukurydzy
  • 1 duża szczypta przyprawy do pizzy
  • 6 plasterków sera (u mnie kozi ser)
  • kawałek czerwonej papryki (po pokrojeniu w kostkę około 1 łyżki)

Przygotowanie:

Spód do pizzy rozwijamy, ściągamy papier, przekładamy na matę (delikatnie oprószona mąką). Lekko rozwałkowujemy.

Cały spód smarujemy ketchupem. Na ketchup układamy plasterki koziego sera (jeden koło drugiego).

Po  całości sypiemy przyprawy, kukurydzę i pokrojoną w kostkę czerwoną papryką.

Zwijamy całość w rulon (od dłuższego boku). Kroimy na kawałki.

Roladki układamy w odstępach na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.

Wkładamy do nagrzanego do 220 st piekarnika i pieczemy do ładnego zarumienienia około 12-14 min. Czas pieczenia zależy od piekarnika, obserwujemy nasze roladki.

Smacznego

Print Friendly, PDF & Email

One comment

Dodaj komentarz