Pieczona owocowa owsianka

pieczona-owocowa-owsiankaUwielbiam owsianki. Na chłodne dni polecam w szczególności ich pieczoną owocową wersję. Taka pieczona owocowa owsianka doskonale syci i smakuje. Jej wykonanie jest naprawdę proste. Do mojej pieczonej owsianki użyłam nowości Stovit „Naturalnie owocowe”. To pyszny mix owoców z dodatkiem soku z cytryny i aceroli, w którym nie znajdziemy syropu glukozowo-fruktozowego, konserwantów, barwników i sztucznych aromatów. Wysokiej jakości skład, jak również krótki proces przetwarzania, gwarantują zachowanie dużych kawałków owoców, niską kaloryczność oraz to, co w owocach najlepsze – smak prosto z natury. Ja do mojej pieczonej owocowej owsianki użyłam wersji truskawkowej, ale można wykorzystać właściwie każdą. Było pysznie! Polecam i Wam taką niebanalną owsiankę 🙂

pieczona-owocowa-owsianka-3

Składniki:

  • 1/2 szklanki płatków owsianych górskich
  • 1 jajko M
  • 3 łyżki Stovit „Naturalnie owocowe” Truskawki + 1 łyżeczka
  • 1/4 szklanki mleka
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego
  • cukier puder do oprószenia + płatki kokosowe

Przygotowanie:

Do miski wsypujemy płatki owsiane, dodajemy mleko, jajko, całość mieszamy. Następnie dodajemy 3 łyżki Stovit „Naturalnie owocowe” w wersji truskawkowej (można użyć dowolnego smaku) i łyżkę jogurtu, wszystko dokładnie mieszamy łyżką.

Masę przekładamy do naczynia do zapiekania. Owsiankę pieczemy na środkowym poziomie w nagrzanym do 180 stopni piekarniku około 30 minut. Przed podaniem na wierzch można nałożyć łyżeczkę „Naturalnie owocowych”, a całość oprószyć cukrem pudrem.

pieczona-owocowa-owsianka-2Pieczona owocowa owsianka – przepis

Smacznego

Print Friendly, PDF & Email

2 comments

Dodaj komentarz