Pasta z serem i pomidorową nutą. Prosta i pyszna propozycja na śniadanie lub kolację. Nie wiem jak Wy, ale ja uwielbiam takie pasty. Przeważnie lekko je urozmaicam, jak dzisiejszą wersję. Spróbujcie. W kilka chwil można przygotować coś naprawdę pyszne, co odmieni monotonne kanapki.
Składniki:
- 4 jajka klasy M
- 1 łyżka posiekanego szczypiorku + do dekoracji
- 1 pełna łyżeczka mielonych pomidorów Skworcu
- 1 plaster żółtego sera*
- 1 pełna łyżka majonezu (u mnie w wersji light)
- 1 łyżka naturalnego jogurtu (płaska)
- sól i pieprz do smaku
* u mnie ser rydzki edam
Przygotowanie:
Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy w kostkę. Do jajek dodajemy posiekany szczypiorek, starty na drobnych oczkach ser, mielone pomidory, majonez i jogurt naturalny. Całość doprawiamy do smaku solą i świeżo mielonym czarnym pieprzem.
Wszystko mieszamy, próbujemy i opcjonalnie doprawiamy. Przed podaniem posypujemy szczypiorkiem.
Podajemy z ulubionym pieczywem.
Smacznego