Dziś zapraszam Was na moją kolejną propozycję pasty kanapkowej. Tym razem polecam Wam pyszną pastę z porem, jajkiem i żółtym serem. Jak zawsze prosto i smacznie. Spróbujcie. A jeżeli szukacie innych pomysłów na pasty do codziennych kanapek zajrzyjcie tutaj: delikatnie chrzanowa pasta z rzodkiewką, pasta na serkach topionych, pomidorowa pasta z tuńczyka z kiełkami, pasta koperkowa.
Pasta kanapkowa z pora, jajek i sera. Do przygotowania mojej pasty użyłam majonezu Folwark
Pasta kanapkowa z pora, jajek i sera
2016-05-11 10:28:05
Nutrition Facts
Serving Size
0g
Amount Per Serving
Calories 0
Calories from Fat 0
% Daily Value *
Total Fat 0g
0%
Saturated Fat 0g
0%
Trans Fat 0g
Polyunsaturated Fat 0g
Monounsaturated Fat 0g
Cholesterol 0mg
0%
Sodium 0mg
0%
Total Carbohydrates 0g
0%
Dietary Fiber 0g
0%
Sugars 0g
Protein 0g
Vitamin A
0%
Vitamin C
0%
Calcium
0%
Iron
0%
* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your Daily Values may be higher or lower depending on your calorie needs.
Składniki
- 2 łyżki posiekanego pora (około 20 g pora)
- około 45 g żółtego sera np. Edamskiego
- 2 jajka
- 2 łyżki majonezu Folwark
- sól do smaku
Przygotowanie
- Jajka gotujemy na twardo.
- Pora przekrawamy wzdłuż na 4 części, następnie całość cieniutko kroimy. Wrzucamy do miski i solimy (po wierzch, nie za mocno). Odstawiamy miskę na około 5 minut (,jeśli por jest bardzo ostry w smaku to na dłużej).
- Do pora ścieramy (na tarce na drobnych oczkach) żółty ser. Następnie dodajemy pokrojone w kostkę jajka i 2 łyżki majonezu.
- Całość dokładnie mieszamy do uzyskania konsystencji pasty. Próbujemy i dodajemy odpowiednią ilość soli.
- Podajemy z ulubionym pieczywem.
- Smacznego
Słodkie okruszki Blog kulinarny i nie tylko https://www.slodkieokruszki.pl/