Pasta kanapkowa z pora, jajek i sera

Pasta kanapkowa, z pora, jajek i sera (2)Dziś zapraszam Was na moją kolejną propozycję pasty kanapkowej. Tym razem polecam Wam pyszną pastę z porem, jajkiem i żółtym serem. Jak zawsze prosto i smacznie. Spróbujcie. A jeżeli szukacie innych pomysłów na pasty do codziennych kanapek zajrzyjcie tutaj: delikatnie chrzanowa pasta z rzodkiewką, pasta na serkach topionych, pomidorowa pasta z tuńczyka z kiełkami, pasta koperkowa.

Pasta kanapkowa, z pora, jajek i sera (1)Pasta kanapkowa z pora, jajek i sera. Do przygotowania mojej pasty użyłam majonezu Folwark

Pasta kanapkowa z pora, jajek i sera
Write a review
Print
0 calories
0 g
0 g
0 g
0 g
0 g
0 g
0 g
0 g
0 g
0 g
Nutrition Facts
Serving Size
0g
Amount Per Serving
Calories 0
Calories from Fat 0
% Daily Value *
Total Fat 0g
0%
Saturated Fat 0g
0%
Trans Fat 0g
Polyunsaturated Fat 0g
Monounsaturated Fat 0g
Cholesterol 0mg
0%
Sodium 0mg
0%
Total Carbohydrates 0g
0%
Dietary Fiber 0g
0%
Sugars 0g
Protein 0g
Vitamin A
0%
Vitamin C
0%
Calcium
0%
Iron
0%
* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your Daily Values may be higher or lower depending on your calorie needs.
Składniki
  1. 2 łyżki posiekanego pora (około 20 g pora)
  2. około 45 g żółtego sera np. Edamskiego
  3. 2 jajka
  4. 2 łyżki majonezu Folwark
  5. sól do smaku
Przygotowanie
  1. Jajka gotujemy na twardo.
  2. Pora przekrawamy wzdłuż na 4 części, następnie całość cieniutko kroimy. Wrzucamy do miski i solimy (po wierzch, nie za mocno). Odstawiamy miskę na około 5 minut (,jeśli por jest bardzo ostry w smaku to na dłużej).
  3. Do pora ścieramy (na tarce na drobnych oczkach) żółty ser. Następnie dodajemy pokrojone w kostkę jajka i 2 łyżki majonezu.
  4. Całość dokładnie mieszamy do uzyskania konsystencji pasty. Próbujemy i dodajemy odpowiednią ilość soli.
  5. Podajemy z ulubionym pieczywem.
  6. Smacznego
beta
calories
0
fat
0g
protein
0g
carbs
0g
more
Słodkie okruszki Blog kulinarny i nie tylko https://www.slodkieokruszki.pl/

 

Dodaj komentarz