Pasta kanapkowa z papryką, pietruszką i musztardą bawarską

Pasta kanapkowa z papryką, pietruszką i musztardąUwielbiam pasty kanapkowe. Są idealne na śniadanie, jak i kolację. Dziś polecam Wam pastę kanapkową z papryką, pietruszką i musztardą bawarską, która idealne wzbogaca jej smak. Pastę robi się niezwykle szybko i… równie szybko znika. Mojej rodzinie takie połączenie bardzo smakowało, dlatego szczerze Wam je polecam.

Do przygotowania pasty wykorzystałam musztardę bawarską firmy Develey. Przyznam Wam szczerze, że od dziecka wprost przepadam za musztardami i nie wyobrażam sobie bez nich kuchni. Szczerze Wam polecam produkt firmy Develey. Musztarda ma delikatną, kremową konsystencję. Doskonale rozprowadza się ją na kanapkach. Ma nieznacznie pikantny smak, dzięki czemu nadaje się do różnych potraw np. marynaty do mięs. Firma Develey zadbała nie tylko o smak, ale też i estetyczne opakowanie swoich produktów. Musztardy Premium kupujemy w szklanych opakowaniach w kształcie kielicha. Nie ukrywam, że po wykorzystaniu produktu będzie mi on służył do przygotowania deserów, napojów. Osobiście polecam Wam tą musztardę. Smak i jakość.

Develey - współpracaDziękuję firmie Develey za możliwość testowania ich produktów. Zaglądajcie na blog, niedługo kolejne przepisy i opinie o produktach widocznych na zdjęciu.

A tym czasem zapraszam Was na pyszną pastę kanapkową.

Składniki:

Przygotowanie:

Jajka gotujemy na twardo. Następnie schładzamy, obieramy ze skorupki i tniemy w kostkę (np. przy użyciu sitka do warzyw).

Do jajek dodajemy posiekaną natkę pietruszki, 3 łyżeczki (płaskie) musztardy bawarskiej i pokrojoną w kostkę czerwoną paprykę.

Następnie dodajemy stopniowo majonez oraz przyprawy (sól i pieprz) i mieszamy naszą pastę. Próbujemy, opcjonalnie doprawiamy/dokładamy więcej majonezu.

Pastę podajemy z pieczywem na śniadanie lub kolację.

Pasta kanapkowa z papryką, pietruszką i musztardą (2)

Jeśli skorzystacie z mojego przepisu będzie mi miło jak prześlecie zdjęcie na mój mail: matleen@gazeta.pl lub za pośrednictwem Facebook. Zdjęcia umieszczę w specjalnej galerii na blogu „Czytelnicy pieką/gotują” (z podpisem).

Smacznego

Zapisz

Print Friendly, PDF & Email

7 comments

Dodaj komentarz