Pasta kanapkowa light z kiełkami

pasta-kanapkowa-light-z-kielkamiUwielbiam pasty kanapkowe. Dziś zapraszam Was na wersję light z kiełkami. Jak zawsze przygotowuje się ją szybko i łatwo. Spróbujcie. Warto czasem urozmaicić swoje śniadanie lub kolację o taką pastę. A jeśli tak jak ja lubicie kiełki na pewno Wam posmakuje. Ja hoduję kiełki przez cały czas i dodaję je do past, sałatek, kanapek itd. Nasiona na kiełki możecie kupić tutaj.

Składniki:

  • 3 jajka M
  • 5 łyżeczek jogurtu naturalnego
  • szczypta soli ziołowej
  • 1 łyżka miksu kiełków – z nasion na kiełki Skworcu
  • pieprz do smaku
  • sól himalajska do smaku

Przygotowanie:

Jajka gotujemy na twardo. Obieramy i kroimy w kostkę (ja używam sitka do warzyw). Do miseczki z jajkami dodajemy kiełki. Następnie szczyptę soli ziołowej i jogurt, mieszamy. Na koniec doprawiamy solą himalajską i pieprzem, próbujemy.

pasta-z-kielkami-przygotowanie

Smacznego

 

Print Friendly, PDF & Email

6 comments

Skomentuj Megly Anuluj pisanie odpowiedzi