Uwielbiam pasty jajeczna. Kilka składników, a już możemy się cieszyć nową, pyszną wersją kanapki. Dziś zapraszam Was na pastę jajeczną z serem, prażoną cebulką i przyprawami. Prosta, szybka, syta (nie ukrywam, że nie jest to dietetyczna wersja 😉 ) i co najważniejsze naprawdę smaczna. Połączenie smaków okazało się przysłowiowym „strzałem w 10”. Spróbujcie, polecam.
Składniki:
- 4 jajka M
- 5 łyżek żółtego sera startego na małych oczkach (u mnie edamski)
- 1 łyżeczka przyprawy do dań z jajek Skworcu
- 1 łyżka prażonej cebuli Skworcu
- około 2 – 2 i 1/2 łyżki majonezu
Przygotowanie:
Jajka gotujemy na twardo. Ser ścieramy na tarce na drobnych oczkach (nie musicie ściśle stosować się ilością, jeśli użyjecie go troszku więcej lub mniej nie zmieni to znacznie smaku pasty).
Do miski z serem dodajemy ugotowane i pokrojone w kostkę jajka (ja używam sitka do warzyw). Najlepiej dodać jeszcze ciepłe jajka, dzięki czemu ser się zacznie lekko topić. Następnie dodajemy łyżeczkę przyprawy do jajek i łyżkę prażonej cebuli.
Na koniec dodajemy majonez. Całość mieszamy do połączenia.
Podajemy.
Smacznego
Pasta jajeczna? pychota! Uwielbiam 🙂 Taka z cebulką jest najlepsza. Pozdrowionka! 🙂
😀 Dziękuję 🙂
Nie jadłam takiej pasty od dzieciństwa – niestety mam majonezowstręt;)
Można ją również zrobić z jogurtem ☺
To jest pomysł! Dawno nie robiłem. Dziękuję za przepis! Pozdrawiam.
Poproszę ☺ pozdrawiam
dawno nie jadłam pasty jajecznej, ale robię ja zupełnie inaczej…. Twoja jest bogatsza w składniki:) pycha!
Ja robię różne wersje ☺
Pyszności kochana 🙂
Dziękuję ☺
Pysznie się prezentuje.
Chętnie bym się przysiadła do Twojego stołu…
Zapraszam 😉