Pasta jajeczna z ogórkiem i szczypiorkiem Niby zwykła pasta jajeczna, a jak świetnie smakuje na kanapce. Do takiej jajecznej pasty śmiało możecie dodać, to co akurat macie pod ręką. U mnie ostatnio królowały ogórki korniszone i szczypiorek. Do tego przyprawy do smaku i gotowe. Kiedyś domowe pasty kanapkowe robiłam bardzo często na śniadanie lub kolację. Ostatnio odeszły na chwilę w zapomnienie, ale coś czuje, że znów do nich wrócę, bo po dłuższej przerwie smakują jeszcze lepiej.
Składniki:
- 4 jajka
- 2 łyżki majonezu
- 2 łyżki posiekanego szczypiorku
- 3-4 korniszone ogórki (malutkie)
- szczypta granulowanego czosnku bez chemii Skworcu
- czarny mielony pieprz i sól do smaku
Przygotowanie:
Jajka gotujemy na twardo. Studzimy, obieramy i kroimy w kostkę. Przekładamy do miski. Dodajemy pokrojone w kosteczkę ogórki, szczypiorek, majonez. Doprawiamy szczyptą granulowanego czosnku, solą i pieprzem. Mieszam składniki, próbujemy i opcjonalnie doprawiamy do smaku.
Smacznego
Pyszna pasta na kanapki, miłego dnia Madziu 🙂
Miłego dnia 🙂
Uwielbiam pastę jajeczną, przypomniałaś mi jak dawno nie robiłam 🙂