Palarnia kawy – jakość na pierwszym miejscu!

Codzienne picie kawy to nawyk wielu ludzi na całym świecie. Dobra kawa to dla nich podstawa udanego poranka. Gdzie znaleźć najlepszą z najlepszych kaw? Nie trzeba szukać daleko. Warto bowiem wybierać nasze rodzime palarnie kawy, które starannie selekcjonują ziarna kawy i wydobywają z nich pełnię aromatów i doskonałe nuty smakowe. 

Atelier Gustimo – kawa parzona z sercem

Rzemieślnicza palarnia kawy Atelier Gustimo (https://www.ateliergustimo.pl/) to mała, rodzinna firma, w której jakość jest zawsze stawiana na pierwszym miejscu. Wśród świeżo wypalanych ziaren palarnia ta posiada w swojej ofercie zarówno 100% Arabiki, jak i tzw. blendy, czyli mieszanki. Co istotne, palona przez Atelier Gustimo kawa jest zawsze świeża i posiada głęboki aromat. Selekcjonowane przez nich ziarna muszą spełniać surowe kryteria jakościowe, dzięki czemu po ich wypaleniu klient może uzyskać najwyższej jakości kawę. 

Pasja do kawy, to fundament najlepszych palarni 

Mówi się, że kawę albo się uwielbia, albo nie miało się okazji spróbować najlepszej. Kawa ziarnista, którą wypala się w rzemieślniczych palarniach ma zupełnie inny smak niż ta dostępna w marketach. Kawę z palarni cechuje szlachetny aromat i wyrazisty smak, który jest wydobywany w starannej selekcji, obróbce i wypalaniu. 

Podstawą działania palarni Atelier Gustimo jest ogromna pasja do produkowania kawy. Jest to firma, która stawia przede wszystkim na jakość i wybiera tylko te ziarna, które spełniają ich wysokie wymagania. Zaangażowanie Atelier Gustimo zostało docenione przez tysiące smakoszy kawy w całej Polsce. Wysokie standardy stawiają tę palarnię w naszej krajowej czołówce. 

Tylko najlepsi dostawcy

Palarnia kawy Atelier Gustimo współpracuje wyłącznie z tymi dostawcami, którzy mają dostęp do ekologicznych upraw ziaren z różnych zakątków świata. Firma ta nie ogranicza się do jednego typu kawy. Wśród dostawców wybiera tych, którzy posiadają ziarna pochodzące z upraw z różnych regionów i stref klimatycznych. Palarnia Atelier Gustimo stawia więc na rozmaite produkty, aby dać jak największy wybór swoim konsumentom. 

Warto wiedzieć, że dostawcy, z którymi współpracuje Atelier Gusto, kupują ziarna od spółdzielni, które zrzeszają rolników na całym globie. Wybierając więc kawę z ich palarni, klienci zapewniają dochód małym rolnikom z długimi tradycjami uprawy kawy.

Jakość gwarantowana testami

W trosce o swoich konsumentów Atelier Gusto poddaje palone przez siebie ziarna szczegółowy testom jakości. Firma weryfikuje kawę pod kątem prawidłowej selekcji ziaren i odpowiedniego parzenia. Kontrola polega na próbowaniu wszystkich produktów, które powstają w ich palarni. Dzięki temu uzyskują najważniejsze informacje na temat aromatu, smaku oraz działania zaparzonego napoju.

Testerzy w Atelier Gusto to osoby specjalnie wykwalifikowane. Eksperci zatwierdzają wszystkie produkty zanim trafią one do sprzedaży. Dlatego klienci zawsze mogą liczyć na kawę wysokiej jakości. 

Sklep z kawą palarni Atelier Gustimo 

Sklep z kawą prowadzony przy rzemieślniczej palarni to rozwiązanie, które zadowoli największych smakoszy tego czarnego napoju. W sklepach tego typu można liczyć na ofertę najwyższej jakości produktów. W sklepie Atelier Gustimo każdy otrzyma wszelkie informacje na temat pochodzenia ziaren kawy i pozna szczegóły ich wypalania. Kawa palona na miejscu to gwarancja najwyższej jakości i świeżości. Atelier Gustimo dba o jej właściwy smak, aromat i esencjonalność. 

Ponadto firma ta wychodzi naprzeciw potrzebom swoich klientów i poza kawami, które są dostępne w ich standardowej ofercie i wypala też kawy na specjalne zamówienie – wraz z indywidualnym logo. Może to być oryginalny produkt reklamowy lub wyjątkowy prezent dla współpracowników. 

Na stronie internetowej sklepu palarni kawy www.ateliergustimo.pl/sklep/ każdy znajdzie aktualną ofertę kaw wraz ze szczegółowym opisem pochodzenia konkretnych ziaren kawy oraz charakterystyką ich walorów smakowych.

Kawy sprzedawane przez palarnię Atelier Gustimo mają oznaczoną datę wypalenia i datę przydatności. Jest to istotne, ponieważ kawę powinno się parzyć i spożywać minimum tydzień po jej wypaleniu. Natomiast najlepiej spożyć ją w ciągu trzech miesięcy od wypalenia. Daje to gwarancję aromatycznego i głębokiego smaku kawy. 

Brazylia Blend – głęboka i wyrazista konsystencja 

Chcąc po raz pierwszy spróbować świeżo palonej kawy, warto szukać tej najlepszej gatunkowo. Należy unikać zwietrzałych i zbyt mocno wypalonych ziaren. Kawa zaparzona z takiej kompozycji może skutecznie zrazić do picia tego czarnego napoju. 

W sklepie z kawą palarni Atelier Gustimo można znaleźć kawę o najwyższej jakości, w której produkcję pracownicy firmy wkładają całe swoje serce. Szczególnie warto zwrócić uwagę na ziarna pochodzące z Brazylii. Kawa Brazylia Blend o czekoladowym i orzechowym profilu sensorycznym zachwyca wyważoną kwasowością i delikatną goryczką. Kawa ta jest idealna dla wszystkich, którzy kochają kawę z mlekiem. Brazylia Blend sprawdzi się bowiem do przygotowania cappuccino oraz latte. Głęboka i wyrazista konsystencja tej kawy oczaruje każdego.

*artykuł sponsorowany

 

Print Friendly, PDF & Email

2 comments

Skomentuj Michał Anuluj pisanie odpowiedzi