Owsianka z suszonymi owocami i dżemem. Lubicie owsianki? Ja uwielbiam 😀 To wspaniałe, pełnowartościowe śniadanie, które można przygotować w kilka chwil.
Do owsianki można dodać dowolne dodatki. Dziś polecam Wam wersję z żurawiną i suszonym bananem. Owsiankę podaję z dżemem malinowym słodzonym fruktozą, płatkami owsianymi i miksem bakalii. Pyszne połączenie.
Miłego dnia moi drodzy 🙂
Składniki:
- 1 porcja płatków owsianych + mleko (ma przykryć płatki, ilość wg upodobań – gęsta lub rzadka owsianka)
- 1 łyżka posiekanej żurawiny
- mała garstka suszonego banana (chipsy bananowe)
Do podania:
- 1 łyżka dżemu malinowego słodzonego fruktozą Bartfan
- płatki owsiane i miks bakalii
Przygotowanie:
Do garnuszka wsypuję płatki owsiane, zalewam je mlekiem, dodaję odrobinę soli i zaczynam gotować.
Po chwili dodajemy posiekaną żurawinę i suszonego banana (chipsy bananowe, ja kruszę je wcześniej w dłoniach).
Gotuję do zgęstnienia owsianki (można z raz czy dwa przemieszać).
Owsiankę podajemy z łyżką dżemu, płatkami migdałów i miksem bakalii.
Smacznego