Po świątecznych słodkościach pora na coś zdrowego, ale równie pysznego. Dziś polecam Wam owsiankę z malinowo-serowym musem. Fantastyczne połączenie smaków, które doda Wam energii na dobry początek dnia. Spróbujcie.
Składniki:
- 1 szklanka mrożonych malin
- 3/4 szklanki mleka + 5 łyżek (u mnie 2%)
- 125 g chudego twarogu
- 1 łyżka syropu z agawy (u mnie z eSłoneczko)
- 1/2 szklanki płatków owsianych górskich (u mnie z eSłoneczko)
Przygotowanie:
Maliny lekko rozmrażamy. Wkładamy je do misy blendera, dodajemy chudy twaróg, 5 łyżek mleka i syrop z agawy. Całość miksujemy na krem.
Do garnuszka z grubszym dnem wsypujemy płatki owsiane górskie, zalewamy je mlekiem (3/4 szklanki). Całość gotujemy. Następnie zdejmujemy z ognia do lekkiego przestudzenia.
Układamy warstwy w pucharku: 2-3 łyżki owsianki (najlepiej lekko ciepłej), 2-3 łyżki kremu malinowo-serowego (lekko chłodnego), znów owsianka i na koniec krem.
Podajemy od razu.
Smacznego