Dziś zapraszam Was na pyszną orzeźwiającą pastę z awokado. Awokado dzięki zawartości kwasu oleinowego obniża cholesterol, a zawarty w nim potas reguluje ciśnienie krwi. Warto wprowadzić awokado do swojej diety, choć nie jest to niskokaloryczny owoc. Więc podaję go w formie pasty ze zdrowymi chrupkimi BIOChlebkami od Galician Bakery. Chlebki podajemy w całości i smarujemy pastą lub łamiemy i nabieramy nimi pastę – forma zdrowej przekąski. Polecam Wam spróbować przepisu na tą naprawdę pyszną i szybką w przygotowaniu orzeźwiającą pastę z awokado.
Składniki:
- 1 miękkie awokado
- 1 cytryna
- 1 łyżka dobrego miodu lipowego
- opcjonalnie listki świeżej mięty
- idealnie smakuje z – BioChlebkiem Biożytnim siemię lniane + sezam Galician Bakery
Przygotowanie:
Awokado przekrawamy wzdłuż na pół, wyciągamy łyżeczką cały miąższ i przekładamy go do misy blendera z nożami. Do awokado dodajemy łyżkę miodu lipowego i wyciśnięty sok z 1 cytryny. Całość miksujemy blenderem na pastę. Dodatkowo możemy taką pastę podać z listkami świeżej mięty.
Orzeźwiająca pasta z awokado doskonale smakuje z chrupiącymi BIOChlebkami, u mnie żytnie z siemieniem lnianym + sezamem. Chlebki podajemy w całości i smarujemy pastą lub łamiemy i nabieramy nimi pastę – forma zdrowej przekąski.
Polecam Wam BIOChlebki z Galician Bakery – pyszne, chrupkie i zdrowe 🙂
Moja porcja pyszności – uwielbiamy je 🙂 U mnie w domu słychać tylko… chrupanie 😉