Orzechowo piernikowa kawa zbożowa

Orzechowo piernikowa kawa zbożowa (1)Dziś zapraszam Was na pyszną orzechowo piernikową kawę zbożową idealna na poprawę nastroju. Do kawy podałam pyszne kokosowe ciasteczka. I choć na niebie pojawiły się znów chmury, zasłaniając piękne słońce po takiej kawie od razu poprawia się humor i wraca chęć do działania 😉 Miłego i pełnego uśmiechu dnia.

Orzechowo piernikowa kawa zbożowa (2)

Składniki:

  • 200 ml mleka + około 60 ml na piankę
  • 2 łyżeczki kawy zbożowej (u mnie Inka)
  • 2 czubate łyżeczki masła orzechowo piernikowego Primavika
  • kawałek pokruszonego ciasteczka – u mnie kokosowe bez cukru*

*te pyszne ciasteczka możecie nabyć w eSłoneczko

Przygotowanie:

Podgrzewamy 200 ml mleka (ma być ciepłe, ale nie gorące ). Przelewamy je do misy blendera z nożami, dodajemy masło orzechowo piernikowe i kawę. Miksujemy do połączenia. Przelewamy do pucharka lub szklanki (na tym etapie możemy opcjonalnie wszystko bardziej podgrzać). Resztę mleka spieniamy na piankę, nakładamy na naszą orzechowo piernikową kawę. Na wierzch kruszymy kawałek ciasteczka. Podajemy od razu.

Smacznego

Print Friendly, PDF & Email

6 comments

Skomentuj Ania Anuluj pisanie odpowiedzi