Omlet z serkiem wiejskim i bananem

Omlet z serkiem wiejskim i bananem

Dziś mam dla Was przepis na pyszne, lekkie i sycące śniadanie. Pyszny omlet z serkiem wiejskim i bananem ? Uwielbiam to połączenie. Puszysty, lekko słodki (dzięki dodatkowi banana) i naprawdę sycący omlet. Idealny do filiżanki ulubionej herbaty. Spróbujcie.



Składniki:

  • 1 opakowanie serka wiejskiego (150 g) – użyłam light
  • 1 średni banan (najlepiej dojrzały)
  • 2 jajka M
  • 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 3 pełne łyżki mąki pszennej

Przygotowanie:

Do miski przekładamy obranego banana, rozgniatamy go widelcem.
Dodajemy resztę składników i wszystko dokładnie mieszamy.

Rozgrzewamy patelnię z niewielką ilością oleju. Wylewamy na nią masę i smażymy na mniejszym ogniu pod przykryciem. Gdy wierzch zaczyna się ścinać obracamy omlet na drugą stronę i dosmażamy już bez przykrycia (najłatwiej zsunąć omlet na talerz i z talerza znów na patelnię).

Omlet podajemy w całości lub kroimy na kawałki, oprószamy cukrem pudrem (opcjonalnie) i podajemy ze świeżymi malinami.

Smacznego

Print Friendly, PDF & Email

Dodaj komentarz