Napój z owocem chlebowca – źródło potasu, wapnia i fosforu

Napój z owocem chlebowca – źródło potasu, wapnia i fosforu W okresie jesienno-zimowym warto sięgać po napoje pełne witamin i cennych składników odżywczych. Dziś zapraszam Was na pyszny napój, którego podstawę smaku stanowi Jackfruit / Chlebowiec. Jackfruit, to owoc tropikalny będący bogatym źródłem potasu, wapnia i fosforu. W smaku przypomina trochę figę, ananasa i brzoskwinię. Idealnie nadaje się do różnych napojów, deserów, a nawet sałatek. Ja dziś połączyłam go z jabłkami i sokiem z cytryny. Wyszło nie tylko zdrowo, ale też i bardzo pysznie. Spróbujcie sami.

Składniki:

Przygotowanie:

Całość przygotowałam w wyciskarce wolnoobrotowej.

Naprzemiennie dodajemy pokrojone jabłka, owoce chlebowca z syropu (syrop nie będzie nam potrzebny). Na koniec wszystko mieszamy z sokiem z cytryny.

Podajemy od razu z listkami świeżej mięty.

Smacznego

 

 

Print Friendly, PDF & Email

2 comments

Dodaj komentarz