Naleśniki z masłem orzechowym

Naleśniki z masłem orzechowym (1)Dziś zapraszam Was na pyszne i szybkie w przygotowaniu naleśniki z masłem orzechowym. Proste, syte, smaczne. Jeśli macie w domu banany pokrójcie je w cienkie plasterki i ułóżcie na maśle orzechowym – będzie jeszcze pyszniej 🙂 Smacznego.

Składniki:

  • 2 szklanki mąki
  • 1 szklanka wody gazowanej
  • 1 szklanka mleka (u mnie 2%)
  • 1 jajko M
  • 1 czubata łyżeczka cukru waniliowego z prawdziwą wanilią
  • olej kokosowy do smażenia – polecam Woj-len
  • masło orzechowe smooth od Woj-Len
  • trzcinowy cukier puder do oprószenia naleśników

Przygotowanie:

Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy cukier waniliowy z prawdziwą wanilią, wlewamy mleko, wodę gazowaną i wbijamy 1 jajko. Całość dokładnie mieszamy ręczną trzepaczką, tak aby ciasto miało jednolitą konsystencję (bez grudek).

Naleśniki smażymy na odrobinie oleju kokosowego na małej patelni.

Każdy naleśnik smarujemy masłem orzechowym, składamy według upodobań i obsypujemy cukrem pudrem.

Naleśniki z masłem orzechowym (2)

Smacznego

Print Friendly, PDF & Email

4 comments

Skomentuj Naleśniki z jagodami Anuluj pisanie odpowiedzi