Dziś zapraszam Was na pyszne i szybkie w przygotowaniu naleśniki z masłem orzechowym. Proste, syte, smaczne. Jeśli macie w domu banany pokrójcie je w cienkie plasterki i ułóżcie na maśle orzechowym – będzie jeszcze pyszniej 🙂 Smacznego.
Składniki:
- 2 szklanki mąki
- 1 szklanka wody gazowanej
- 1 szklanka mleka (u mnie 2%)
- 1 jajko M
- 1 czubata łyżeczka cukru waniliowego z prawdziwą wanilią
- olej kokosowy do smażenia – polecam Woj-len
- masło orzechowe smooth od Woj-Len
- trzcinowy cukier puder do oprószenia naleśników
Przygotowanie:
Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy cukier waniliowy z prawdziwą wanilią, wlewamy mleko, wodę gazowaną i wbijamy 1 jajko. Całość dokładnie mieszamy ręczną trzepaczką, tak aby ciasto miało jednolitą konsystencję (bez grudek).
Naleśniki smażymy na odrobinie oleju kokosowego na małej patelni.
Każdy naleśnik smarujemy masłem orzechowym, składamy według upodobań i obsypujemy cukrem pudrem.
Smacznego
Pyyycha!
Dziękuję 🙂
Super przepis i absolutnie w moim guście;) Koniecznie muszę spróbować!
Polecam 😀