Nie wyobrażam sobie drugiego dania bez surówki. Dziś jeden z najłatwiejszych przepisów jakie znam. Polecam Wam surówkę obiadową z kwaszonych ogórków. Przygotowanie takiej zielonej miseczki nie zajmie Wam dużo czasu. Surówka z kwaszonych ogórków smakuje najlepiej w towarzystwie kotletów lub mięsnych sosów. Jest idealna dla zabieganych (takich jak ja ostatnio). Jeśli jeszcze jej nie próbowaliście, to szczerze Wam ją polecam. Ja ją uwielbiam. Może dlatego, że prost przepadam za kwaszonymi ogórkami . A prościej się już chyba nie da 😉
Najłatwiejsza surówka obiadowa z kwaszonych ogórków
Najłatwiejsza surówka obiadowa z kwaszonych ogórków
2016-05-18 06:12:37
Nutrition Facts
Serving Size
0g
Amount Per Serving
Calories 0
Calories from Fat 0
% Daily Value *
Total Fat 0g
0%
Saturated Fat 0g
0%
Trans Fat 0g
Polyunsaturated Fat 0g
Monounsaturated Fat 0g
Cholesterol 0mg
0%
Sodium 0mg
0%
Total Carbohydrates 0g
0%
Dietary Fiber 0g
0%
Sugars 0g
Protein 0g
Vitamin A
0%
Vitamin C
0%
Calcium
0%
Iron
0%
* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your Daily Values may be higher or lower depending on your calorie needs.
Ingredients
- Składniki: (na 1 porcję)
- 2 duże ogórki kwaszone (lub 4 średnie)
- 1 mała cebulka
- oliwa z oliwek extra virgin Evge
- pieprz do smaku
- duża szczypta cukru
Przygotowanie
- Ogórki (u mnie naprawdę duże) kroimy wzdłuż, a następnie na plasterki.
- Cebulkę obieramy i kroimy np. w piórka, ale można również pokroić ją drobniej.
- W miseczce mieszamy ogórki kwaszone, cebulkę. Dodajemy dużą szczyptę cukru, skrapiamy całość oliwą z oliwek i doprawiamy pieprzem, mieszamy. Próbujemy, opcjonalnie doprawiamy (dodajemy cukru lub pieprzu - w zależności od indywidualnych upodobań smakowych).
- Surówka z kwaszonych ogórków najlepiej smakuje w towarzystwie mięs.
- Smacznego
Słodkie okruszki Blog kulinarny i nie tylko https://www.slodkieokruszki.pl/