Najłatwiejsza pasta z tuńczykiem i serkiem kanapkowym

Najłatwiejsza pasta z tuńczykiem i serkiem kanapkowym. Czy wy również lubicie urozmaicać swoje codzienne śniadania lub kolacje. Oczywiście u mnie zawsze jest pełno sezonowych warzyw, uwielbiam też jajka, ale… co poza tym. Odpowiedzią są proste i pyszne pasty kanapkowe. Dziś zapraszam Was na kolejne pyszne połączenie tuńczyka z serkiem kanapkowym. Prostota i smak. Takie pasy wspaniale komponują się z chrupkim pieczywem Sonko. U mnie dziś wersja z błonnikiem. Spróbujcie.

Składniki:

  • 1 puszka tuńczyka w oleju roślinnym
  • 2 czubate łyżki białego serka kanapkowego
  • około 2 cm pora (biała część)
  • sól i świeżo mielony pieprz do smaku

Przygotowanie:

Z tuńczyka odlewamy olej, przekładamy do miseczki. Dodajemy 2 czubate łyżki białego serka kanapkowego, posiekany por i przyprawmy. Całość dokładnie mieszamy. Próbujemy, opcjonalnie doprawiamy.

Taka pasta idealnie smakuje z chrupkim pieczywem. Polecam pieczywo od Sonko.

Smacznego

Print Friendly, PDF & Email

6 comments

Skomentuj zbanas Anuluj pisanie odpowiedzi