Miodowe babeczki z truskawkami
Dziś mam dla Was przepis na pyszne babeczki pachnące malinowym miodem i truskawkami. Takie miodowe babeczki są bardzo proste w przygotowaniu. Wystarczy wszystko wymieszać i już można piec. Polecam 😀 Idealny deser od serca na Dzień Mamy. Idealny deser do popołudniowej kawy lub herbaty.
Polecam Wam też zapoznać się z ofertą 7 Miodowych Kontynentów. Bogata oferta, m.in. miody tradycyjne, owocowe, z dodatkami, produkty pszczele i najróżniejsze gotowe zestawy prezentowe. Z moim kodem dostaniecie zniżkę na zakupy na ich stronie: https://7mk.pl/
KOD RABATOWY: SLODKIEOKRUSZKI10 dający 10% zniżki na całe zamówienie, poza kosztem dostawy. Kod działa do 26.05.2024 r. Łączy się też z kodem -7% za zapis do newslettera i działa również na przecenione produkty
Jak przygotować miodowe babeczki z truskawkami?
- 225 mąki pszennej
- 2 jajka klasy M
- 1 łyżeczka sody
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 3 pełne łyżki miodu – u mnie MIODOWY DUET z maliną
- 175 ml mleka
- 50 g rozpuszczonego masła
- około 10 truskawek
Przygotowanie:
Do miski wsypujemy mąkę. Dodajemy sodę, proszek do pieczenia, rozpuszczone masło, mleko i 3 pełne łyżki płynnego miodu.
Wszystko mieszamy łyżką do połączenia.
Masę wykładamy do papilotek na muffinki.
W każdą porcję wkładamy po dwa kawałki truskawek.
Babeczki pieczemy około 20-25 minut w nagrzanym do 180 stopni piekarniku (grzanie góra-dół, bez termoobiegu).
Dowolnie zdobimy i podajemy.
Smacznego
Wpis we współpracy reklamowe z 7 Miodowych Kontynentów
Boskie