Dziś zapraszam Was na szybki i pyszny deser. Mini miodowo-pomarańczowy serniczek z wisienkami i mandarynką. Uwielbiam takie małe słodkości. Często przygotowuje je też w większe ilości np. dla przyjaciół. Spróbujcie i Wy.
Do deserów, kawy, słodkich wypieków polecam Wam miody z Pasieki PUCER
Składniki:
- 100 g twarożku kanapkowo-sernikowego Mój Ulubiony Wieluń
- 1 łyżka soku z pomarańczy
- 1 płaska łyżka śmietanki 30%
- 1 pełna łyżeczka miodu nektarowego rzepakowego kremowanego z imbirem z Pasieki Pucer
- kilka wiśni – u mnie z nalewki
- 1 mandarynka
Przygotowanie:
Do miseczki przekładamy twarożek, dodajemy śmietankę, sok z pomarańczy i miód. Całość dokładnie mieszamy do połączenia składników. Na dno słoiczka lub małej szklaneczki wykładamy kilka wiśni (u mnie z nalewki), nakładamy nasz miodowo-pomarańczowy ser. Całość wstawiamy do lodówki do schłodzenia. Przed podaniem na wierzch układamy obraną mandarynkę.
Smacznego