Pogoda nas niestety nie rozpieszcza, dlatego warto sięgnąć po coś słodkiego, co poprawi nam od razu humor. Dziś zapraszam Was na migdałowo-daktylowe trufelki. Zdrowe i szybkie w przygotowaniu. Przygotujecie je zaledwie z 3 składników 🙂 Spróbujcie, polecam.
Składniki: (na 6 sztuk)
- 16 suszonych daktyli bez pestek – do kupienia w e-Dana
- 4 łyżki płatków migdałowych
- ciemne kakao do obtoczenia trufli
Przygotowanie:
Daktyle przekładamy do miseczki, zalewamy gorącą wodą. Odstawiamy na 5 minut. Następnie odsączamy z nadmiaru wody. Przekładamy daktyle do misy blendera z nożami. Dodajemy płatki migdałowe i miksujemy do uzyskania czegoś w rodzaju mokrego piasku. Z masy formujemy w dłoniach kulki. Następnie obtaczamy je w ciemnym kakao. Warto trufelki wstawić na kilka minut do lodówki.
Smacznego
Małe, słodkie co nie co 🙂
Oj tak 😀