Maślane gofry

Maślane gofry – prosty przepis

Dziś zostawiam Wam prosty przepis na maślane gofry. Chrupiące i pyszne. My je uwielbiamy. Same, z owocami, polane sosem czekoladowym, z cukrem pudrem lub z bitą śmietaną i cynamonem. Bez względu na propozycje podania są zawsze pyszne i mile widziane 😉 A Wy lubicie gofry?

Na blogu znajdziecie też inne przepisy na gofry. Polecam Wam spróbować przepis na twarogowe gofry.

Składniki:

Propozycja podania:

Przygotowanie:

Masło rozpuszczamy.

Rozgrzewamy gofrownicę. W razie potrzeby smarujemy delikatnie płyty olejem.

W jednej misce ubijamy białka. W drugiej miksujemy żółtka z mąką, proszkiem do pieczenia, mlekiem, cukrem i rozpuszczonym masłem.

Ubite białka dodajemy do składników z drugiej miski. Całość krótko mieszamy łyżką.

Wlewamy porcje masy do rozgrzanej gofrownicy. Pieczemy chrupiące maślane gofry.

Podajemy z ulubionymi dodatkami, np. bitą śmietaną i cynamonem.

Smacznego

Print Friendly, PDF & Email

8 comments

Skomentuj Całowanie Anuluj pisanie odpowiedzi