Lekkie kotleciki z tuńczyka z chrupiącym słonecznikiem i zieloną pietruszką. Dziś polecam Wam pyszną propozycję na sytą kolację lub lżejszy obiad. Pyszne kotleciki z tuńczyka z dodatkiem chrupiącego słonecznika i zielonej pietruszki. Przygotowanie jest niezwykle proste, a efekt wspaniały. Nie wiem jak Wy, ale ja uwielbiam tuńczyka. Tak samo jak chrupiące dodatki. Słonecznik zazwyczaj jadam na wycieczce lub z mężem w domu przed telewizorem. Nie ma jak sobie poskubać 😉 A Skubany od PanSnack jest do tego idealny. Ten słonecznik uzależnia 😉 Bardzo lubię słonecznik niestety niektóre firmy strasznie go przesalają lub jest zbyt wypieczony, albo połowa paczki to puste łupinki. PanSnack dba o jakość. Tu wszystko jest jak należy. Szczerze polecam wam produkty PanSnack. Nie ma jak trochę poskubać 😉
Nie ma jak czasem sobie poskubać 😉
A jeśli nie zjecie całego słonecznika od razu, to polecam Wam dodać go do kotlecików z tuńczyka. Pyszne lekko chrupiące kotleciki plus ćwiartki pomidorków. Jak dla mnie ideał 😀 Spróbujcie i Wy 🙂
Składniki:
- 1/2 puszki tuńczyka w oleju
- 1 pełna łyżka prażonego słonecznika z solą – u mnie Skubany PanSnack
- 1 jajko*
- 3-4 łyżki bułki tartej
- 1 łyżka posiekanej zielonej pietruszki
- czarny mielony pieprz do smaku
- odrobina oleju do smażenia
Dodatki: 2 pomidory, świeżo mielony kolorowy pieprz.
*u mnie dziś większe, więc dodałam 4 łyżki bułki
Przygotowanie:
Słonecznik łupiemy, a potem delikatnie siekamy nożem. Wrzucamy do miseczki. Dodajemy 1/2 puszki tuńczyka, całe jajko, bułkę tartą (najpierw mniej, potem w razie potrzeby dosypujemy), posiekaną zieloną pietruszkę i pieprz do smaku.
Wszystko dokładnie mieszamy, z masy formujemy małe kotleciki (około 4 sztuk). Obsmażamy je z dwóch stron na niewielkiej ilości tłuszczu.
Kotleciki podajemy z ulubionymi dodatkami – u mnie ćwiartki pomidorków oprószone świeżo mielonym kolorowym pieprzem.
Smacznego
Pysznie wyglądaja te kotleciki 🙂 Mniam, aż ślinka cieknie 🙂
Polecam 😀