Lekkie kokosowe chia pod jagodowo-bananowym musem

Kokosowe chia pod jagodowo-bananowym musem i migdałowymi ziarenkamiUwielbiam nasiona chia. Odkąd pierwszy raz wykorzystałam je w swojej kuchni, jakoś nie mogę na dłużej ich odstawić. Zawsze wpadnie mi do głowy pomysł na smakowity deser lub śniadanie z ich użyciem. Dziś zapraszam Was na lekkie kokosowe chia pod jagodowo-bananowym musem i migdałowymi ziarenkami. Taki pucharek idealnie sprawdzi się jako lekki deser, śniadanie, a nawet kolacja. Spróbujcie.

Kokosowe chia pod jagodowo-bananowym musem i migdałowymi ziarenkami ZiarenkowoLekkie kokosowe chia pod jagodowo-bananowym musem i pysznymi migdałowymi ziarenkami od Ziarenkowa, to pucharek idealny na każdą porę dnia. Jeśli jeszcze nie przygotowywaliście nic z użyciem nasion chia, to szczerze Wam je polecam i zachęcam do spróbowania.

Lekkie kokosowe chia pod jagodowo-bananowym musem
Write a review
Print
0 calories
0 g
0 g
0 g
0 g
0 g
0 g
0 g
0 g
0 g
0 g
Nutrition Facts
Serving Size
0g
Amount Per Serving
Calories 0
Calories from Fat 0
% Daily Value *
Total Fat 0g
0%
Saturated Fat 0g
0%
Trans Fat 0g
Polyunsaturated Fat 0g
Monounsaturated Fat 0g
Cholesterol 0mg
0%
Sodium 0mg
0%
Total Carbohydrates 0g
0%
Dietary Fiber 0g
0%
Sugars 0g
Protein 0g
Vitamin A
0%
Vitamin C
0%
Calcium
0%
Iron
0%
* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your Daily Values may be higher or lower depending on your calorie needs.
Składniki
  1. 2 łyżki nasion chia
  2. 165 ml mleczka kokosowego light
  3. 1/2 łyżeczki miodu (u mnie nektarowo-spadziowy)
  4. 1 średni banan
  5. około 1 1/2 łyżki mrożonych jagód
  6. 2 czubate łyżeczki ziarenek "Migdałowy Przylądek"
  7. * jagody można zastąpić innymi owocami; ja zawsze posiadam w zamrażarce spory zapas letnich owoców
Przygotowanie
  1. Do pucharka lub innego naczynia wlewamy mleczko kokosowe, dodajemy 2 łyżki nasionek chia i pół łyżeczki miodu. Wszystko razem przez chwilę dokładnie mieszamy. Następnie wstawiamy do lodówki. Ja swój pucharek przygotowuję albo z samego rana, wówczas mogę się nim zajadać w formie deseru po obiedzie lub na kolację. Taki pucharek chia można również przygotować wieczorem i zjeść do na śniadanie. Pucharek powinien być w lodówce minimum 3 godziny.
  2. Gdy nasze nasionka odpowiednio napęcznieją przygotowujemy mus owocowy. Do misy blendera przekładamy obranego i pokrojonego banana oraz zamrożone jagody (jagód nie trzeba rozmrażać). Miksujemy na gładki mus.
  3. Owocowy mus kładziemy ostrożnie łyżką na kokosowe chia. Całość po wierzchu posypujemy migdałową mieszanką ziarenek.
  4. Podajemy. Jemy w "warstwach" lub mieszamy całość łyżeczką.
  5. Smacznego
beta
calories
0
fat
0g
protein
0g
carbs
0g
more
Słodkie okruszki Blog kulinarny i nie tylko https://www.slodkieokruszki.pl/

Dodaj komentarz