Lekkie danie. Fasolka z kurkami w lekkim paprykowym sosie

Lekkie danie. Fasolka z kurkami w lekkim paprykowym sosie (1)Uwielbiam fasolkę i kurki. Dziś postanowiłam przygotować coś lekkiego z połączenie obu składników. I tak powstała… pyszna fasolka z kurkami w lekkim paprykowym sosie. Lekkie danie, które możecie zjeść samo lub podać jako dodatek np. do ryżu czy kaszy. Cały sekret dania tkwi w dobrze dobranych przyprawach. Polecam Wam przyprawy Skworcu – jakość, smak i niska cena! Warto zajrzeć do sklepu:

skworcu_logoLekkie danie. Fasolka z kurkami w lekkim paprykowym sosie (2)

Składniki:

Przygotowanie:

Cebulkę kroimy, podsmażamy chwilę na oleju kokosowym, po czym dodajemy opłukane i przekrojone na pół kurki. Podsmażamy około 4 minut, doprawiając pod koniec słodką papryką, pieprzem bałkańskim, granulowanym czosnkiem, solą i czarnym pieprzem (większa ilość). Dodajemy nasz fasolkowy miks, mieszamy i smażymy aż warzywa odpowiednio zmiękną. Zmniejszamy płomień na minimalny, szybko dodajemy jogurt mieszamy, próbujemy smak (opcjonalnie doprawiamy solą i pieprzem). Zdejmujemy z palnika, posypujemy posiekanym koperkiem i podajemy (samo lub w towarzystwie np. ryżu, kaszy).

Lekkie danie. Fasolka z kurkami w lekkim paprykowym sosie (3)

Smacznego

Print Friendly, PDF & Email

6 comments

Skomentuj Ewa Anuluj pisanie odpowiedzi