Dziś zapraszam Was na pyszny i lekki deser czekoladowy z ananasem. Czasem naprawdę nie trzeba wiele, aby stworzyć coś dobrego 🙂 Spróbujcie.
Korzystając z okazji życzę, aby każda z nas, każda mała i duża kobieta miła swoje święto nie tylko dziś, ale przez całe życie. Aby Wasi Panowie Was doceniali i kochali, a uśmiech zawsze widniał na Waszych twarzach 🙂
Składniki:
- 180 g jogurtu naturalnego (zimnego)
- 2 pełne łyżki nasion chia*
- 1 pełna łyżka kakao*
- syrop ryżowy do osłodzenia deseru*
- 1 plaster ananasa
- 2 łyżeczki ryżu brązowego ekspandowanego
*te pyszne produkty możecie nabyć w eSłoneczko Warto zajrzeć 🙂
Przygotowanie:
Do miseczki przekładamy zimny jogurt, dodajemy kakao i nasiona chia, mieszamy. Następnie dolewamy powoli syrop ryżowy mieszając i próbując czy słodkość deseru nam odpowiada (ja dodałam około 1 łyżki). Całość przekładamy do szklaneczki, w której podamy deser. Odstawiamy do lodówki na 30 minut, aby nasionka napęczniały. Po tym czasie wyjmujemy, można jeszcze przemieszać (ja czekam jeszcze chwile, aby deser był ciepły). Plaster ananasa kroimy na mniejsze kawałki, przekładamy na wierzch deseru, całość posypujemy ryżem brązowym ekspandowanym. Podajemy.
Smacznego