Lekka pasta z czosnkiem na waflach ryżowych, to moja dzisiejsza propozycja na pyszne śniadanie. Prosto i smacznie. Do tego ulubiona herbata i można zacząć dzień 🙂 Spróbujcie.
Lekka pasta z czosnkiem na waflach ryżowych Sonko
Składniki:
- 4 jajka
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- 2 łyżeczki łagodnego ketchupu
- 1 ząbek czosnku
- 2 łyżki posiekanego szczypiorku
- sól i pieprz do smaku
- do podania: wafle ryżowe z solą morską Sonko
Przygotowanie:
Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy w kosteczkę. Do jajek dodajemy posiekany szczypiorek, starty na tarce ząbek czosnku, ketchup i jogurt naturalny (w razie potrzeby można dodać odrobinę więcej jogurtu). Całość doprawiamy do smaku, mieszamy i próbujemy.
Pastę podajemy na ryżowych waflach.
Smacznego
uwielbiam pasty jajeczne. ta musi być smaczna 🙂
🙂
Jejku, ale sobie teraz smaka narobiłam… Ale nie mam wszystkich składników. Super pomysł na jutrzejszą kolację.
Pysznie, lekko i zdrowo. Mniam
🙂