Kruche babeczki z pastą tuńczykowo-warzywną
Dziś mam dla Was przepis na prostą i pyszną przekąskę, która świetnie wygląda na stole i sprawdza się na różnych przyjęciach czy spotkaniach z rodziną lub przyjaciółmi. Prosto, szybko i smacznie. Mając gotowe słone kruche korpusy, całość zajmie Wam dosłownie kilka minut. Szybka przekąska na jeden kęs, no może dwa 😉 Polecam.
Jak przygotować kruche babeczki z pastą tuńczykowo-warzywną?
Idealna przekąska na imprezę i spotkania z rodziną lub przyjaciółmi. Wystarczy kilka prostych składników, gotowe słone kruche korpusy i kilka minut. Prosto i smacznie.
Składniki:
- 160 tuńczyka w sosie własnym
- 1 mała czerwona papryka
- 1 łyżka gęstego jogurtu (u mnie skyr)
- 1 łyżka majonezu
- 1 łyżka posiekanego szczypiorku
- 1 mały kiszony ogórek
- 10 słonych korpusów sałatkowych ze strony Ciasteczka z Krakowa
- sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
Do miski dodajemy odsączonego tuńczyka, pokrojoną paprykę, szczypiorek, pokrojonego w kostkę ogórka jogurt i majonez. Doprawiamy wszystko do smaku pieprzem i solą (tej niewielka ilość). Mieszamy składniki.
Naszą pastę nakładamy do słonych korpusów sałatkowych.
Każdą babeczkę można dodatkowo ozdobić listkami bazylii lub kiełkami rzodkiewki.
Podajemy.
Smacznego