Kruche babeczki z pastą tuńczykowo-warzywną

Kruche babeczki z pastą tuńczykowo-warzywną 

Dziś mam dla Was przepis na prostą i pyszną przekąskę, która świetnie wygląda na stole i sprawdza się na różnych przyjęciach czy spotkaniach z rodziną lub przyjaciółmi. Prosto, szybko i smacznie. Mając gotowe słone kruche korpusy, całość zajmie Wam dosłownie kilka minut. Szybka przekąska na jeden kęs, no może dwa 😉 Polecam.

Jak przygotować kruche babeczki z pastą tuńczykowo-warzywną?

Idealna przekąska na imprezę i spotkania z rodziną lub przyjaciółmi. Wystarczy kilka prostych składników, gotowe słone kruche korpusy i kilka minut. Prosto i smacznie.

Składniki:

  • 160 tuńczyka w sosie własnym
  • 1 mała czerwona papryka
  • 1 łyżka gęstego jogurtu (u mnie skyr)
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżka posiekanego szczypiorku
  • 1 mały kiszony ogórek
  • 10 słonych korpusów sałatkowych ze strony Ciasteczka z Krakowa
  • sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:

Do miski dodajemy odsączonego tuńczyka, pokrojoną paprykę, szczypiorek,  pokrojonego w kostkę ogórka jogurt i majonez. Doprawiamy wszystko do smaku pieprzem i solą (tej niewielka ilość). Mieszamy składniki.

Naszą pastę nakładamy do słonych korpusów sałatkowych.

Każdą babeczkę można dodatkowo ozdobić listkami bazylii lub kiełkami rzodkiewki.

Podajemy.

Smacznego

 

Print Friendly, PDF & Email

Dodaj komentarz