Kremowa owsianka z figą, migdałami i liofilizowaną truskawką

Kremowa owsianka z figą, migdałami i liofilizowaną truskawką

Lubicie owsianki? Ja uwielbiam. Choć ostatnio robię je rzadziej. Ale przyszła wiosna, więc pora znów wrócić do zdrowych nawyków. Owsianka, świeże owoce, ukochane orzechy. Czego chcieć więcej? Chyba tylko czasu, by moc w spokoju delektować się takim śniadaniem 😉

Na szczęście nawet żyjąc w biegu z napiętym grafikiem można delektować się ukochanymi, świeżymi owocami, orzechami itd. Wystarczy wejść na stronę https://raphaelfruits.pl/ i zamówić paczki 😉 Polecam Wam tam zajrzeć. Miejsce pełne smaku.

Firma RaphaelFruits wyznaje zasadę “W zdrowym ciele zdrowy duch” i umożliwia nam zamówienie pysznych, zdrowych zestawów. W ofercie znajdziecie zarówno świeże owoce dostępne na co dzień na giełdzie Bronisze, jak i zdrowe przekąski składające się z owoców liofilizowanych oraz orzechów. Można wybrać różne opcje:

  • zestawy składające się z samych owoców,
  • zestawy pełne przekąsek (wybrane liofilizowane owoce i orzechy)
  • zestawy mieszane (owoce i przekąski)

Jako klienci mamy też możliwość wybory wielkości zestawu.

Ja tym razem zamówiłam mały zestaw słoneczny i średni zestaw tropik. W obu zestawach moje ukochane przekąski i zdrowe owoce. Polecam 🙂

Składniki:

  • 1 szklanka wody
  • 0,5 szklanki płatków owsianych górskich
  • 1 czubata łyżka liofilizowanych truskawek + do dekoracji
  • 2 łyżki naturalnego jogurtu
  • 1 figa
  • kilka migdałów do dekoracji
  • listki świeżej mięty
  • miód do smaku

*owoce i migdały pochodzą z paczki od RaphaelFruits

Przygotowanie:

Do garnka wsypujemy płatki owsiane, dodajemy liofilizowane truskawki i zalewamy wszystko wodą. Gotujemy na małym ogniu aż owsianka ładnie zgęstnieje.

Zdejmujemy garnek z ognia, dodajemy jogurt naturalny i wszystko mieszamy. Po chwili można też dodać miód do smaku, znów mieszamy.

Tak przygotowaną owsiankę podajemy z pokrojoną figą, migdałami (część przekroiłam), rozdrobnionymi w dłoniach lioflizowanymi truskawkami i listkami świeżej mięty.

Smacznego

Print Friendly, PDF & Email

Dodaj komentarz