Dziś polecam Was wspaniały deser – krem pomarańczowy z kakaowym ciasteczkiem. Idealny w smaku i prostocie swojego wykonania. Krem pomarańczowy idealnie komponuje się z kakaowymi ciasteczkami. Można go podać w prezentowany przeze mnie dzisiaj sposób lub prościej – maczając kakaowe herbatniki w kremie 😉 Spróbujcie, polecam 🙂 Smak i prostota.
Składniki:
- 1 pomarańcza
- 125 g serka mascarpone (prosto z lodówki)
- 4 łyżeczki cukru pudru
- 6-7 kakaowych herbatników – polecam Herbatniki Regionalne Petit Beurre Kakaowe Cukry Nyskie
- 1 łyżeczka płatków migdałowych
- listki świeżej mięty
Przygotowanie:
Do miseczki przekładamy mascarpone, dodajemy świeżo wyciśnięty sok z jednej pomarańczy i 4 łyżeczki cukru pudru, całość dokładnie mieszamy.
Na dnie pucharka/szklaneczki wykładamy około 4 połamanych kakaowych herbatników, następnie nakładamy pomarańczowy krem, wbijamy dwa całe herbatniki. Całość posypujemy płatkami migdałowymi i ozdabiamy listkami świeżej mięty.
Podajemy od razu.
Smacznego
bardzo fajny deser
Dziękuję 😀
Pyszny deserek 🙂 uwielbiam takie 🙂
😀
Bardzo lubię takie proste i szybkie desery. Smakiem też trafiłaś w moje gusta 😉
Cieszę się 😀