Dziś zapraszam Was na pyszne i proste w przygotowaniu korzenne kuleczki w mlecznej czekoladzie. Doskonały deser do każdej kawy czy herbaty. Idealny pomysł na wykorzystanie połamanych ciasteczek (niestety czasem się tak zdarza 😉 ). Spróbujcie, polecam.
Składniki:
- 2 opakowania herbatników regionalnych korzennych z polewą kakaową Cukry Nyskie
- około 70 g masła
- cukier cynamonowy do obtoczenia
- polewa i dekoracja mleczna Helio
Przygotowanie:
Do misy blendera z nożami przekładamy 2 opakowania herbatników korzennych z polewą kakaową. Rozdrabniamy ciastka i przesypujemy do miski. Następnie dodajemy rozpuszczone masło, mieszamy łyżką. Z masy w dłoniach formujemy kulki. Każdą delikatnie obtaczamy w cynamonowym cukrze. Tak przygotowane korzenne kuleczki wkładamy do lodówki, aby bardziej stwardniały.
Na koniec oblewamy je mleczną polewą. Czekamy aż zastygnie i… możemy podawać.
Smacznego
Porcelana zaprezentowana na zdjęciach pochodzi z Galeria Cuda Świata – antyki&design
takie domowe trufelki są najlepsze 🙂 mniam
😀
bardzo apetyczne 🙂 Mniam… 🙂
Dziękuję i polecam 🙂