Konkurs z CoffeeForYou Wygraj 500 g kawy Brazil Yellow Burbon

Moi drodzy,

czy Wy też nie wyobrażacie sobie dnia bez dobrej kawy? Budzi do życia, smakuje wybornie sama jak i z pysznym słodkim deserem lub kawałkiem domowego ciasta. Oj tak 🙂 Wszystkich wielbicieli kawy i słodkości wraz ze sponsorem  CoffeeForYou zapraszam do udziału w konkursie. Do wygrania 500 g kawy Brazil Yellow Burbon od CoffeeForYou. Zadanie jak zawsze jest proste:

Podziel się przepisem na deser lub ciasto idealne do kawy CoffeeForYou.

Mile widziane autorskie zdjęcia, ale nie jest to konieczne.

 

UWAGA! Biorąc udział w konkursie polub fanpag sponsora CoffeeForYou (warunek konieczny)

Regulamin:

Konkurs jest zgodny z ogólnym regulaminem konkursów dostępnym na blogu (tutaj) lub w notatkach na Facebook (tutaj). Przed przystąpieniem do konkursu zapoznaj się z regulaminem. Przy odpowiedzi na zadanie konkursowe proszę napisać „Akceptuję” (jednoznaczne z akceptacją regulaminu) lub zaakceptować regulamin  na Facebook (tutaj) .

  1. Zadanie konkursowe: Podziel się przepisem na deser lub ciasto idealne do kawy CoffeeForYou. Mile widziane autorskie zdjęcia, ale nie jest to konieczne.
  2. Odpowiedzi należy umieszczać pod tym wpisem lub pod postem konkursowym na Facebook. Każda odpowiedź musi być podpisana imieniem lub nickiem i mailem (podanie maila kontaktowego jest obowiązkowe w celu późniejszego kontaktu, nie jest konieczne jeśli udzielamy odpowiedzi na Facebook).
  3. Zdjęcie (autorskie) można zamieścić pod postem konkursowym na Facebook lub przesłać na mail: matleen@gazeta.pl. Zdjęcia zostaną umieszczone w specjalnej galerii konkursowej utworzonej na fanpag’u na Facebook.
  4. Każda osoba może udzielić maksymalnie 3 odpowiedzi. Każdą należy umieścić w osobnym komentarzu.
  5. Nagroda: 1 x 500 g kawy Brazil Yellow Burbon od CoffeeForYou Wygrywa 1 osoba.
  6. Sponsorem nagrody jest CoffeeForYou UWAGA! Biorąc udział w konkursie polub fanpag sponsora CoffeeForYou (warunek konieczny)
  7. Konkurs trwa 10 dni od 22.09.2018 r. do 01.10.2018 r. (włącznie)
  8. Rozstrzygnięcie konkursu nastąpi do 4 dni po zakończeniu jego trwania. Zwycięza zostanie ogłoszony w osobnym poście na blogu (informacja pojawi się również na fanpag’u na Facebook). Wyboru zwycięzcy dokonam osobiście. Wybór jest ostateczny i nie podlega dyskusji.
  9. Po ogłoszeniu wyników zwycięzca proszony jest o podanie w ciągu 3 dni swoich danych niezbędnych do wysyłki nagrody  (imię, nazwisko, adres i telefon dla kuriera) oraz oświadczenia (zgodnego z Regulaminem Konkursów) na adres matleen@gazeta.pl. Jeśli wyłoniona w konkursie osoba nie poda w terminie swoich danych do wysyłki, nagrodzona zostanie kolejna osoba.
    Dane te zostaną przekazane sponsorowi nagród w celu dokonania wysyłki. Nagrody będą wysyłane wyłącznie na terenie Polski.

15 comments

  1. Martyna says:

    Wyśmienity chlebek bananowy. My go uwielbiamy. Przepis dostałam kiedyś od sąsiadki, więc powtarzam za nią 😉

    1/2 szklanki oleju

    ½ szklanki cukru

    2 jajka

    3 dojrzałe banany

    2 szklanki mąki

    łyżeczka sody

    1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

    3 łyżki mleka

    dodatkowo garść bakalii

    Olej utrzeć z cukrem i jajkami.Banany rozgnieść widelcem.Dodawać do masy jajecznej na przemian z mąką zmieszaną z sodą i proszkiem.Wlać mleko.Wsypać bakalie, wymieszać składniki.Piec około godziny w piekarniku nagrzanym do 190 st.C.
    P
    Rodzina go uwielbia

  2. Edyta says:

    Ciasto czekoladowe z wanilią i granatem 🙂 Składniki :
    2 tabliczki gorzkiej czekolady
    Miąższ z połowy laski wanilii
    150 g cukru
    125 g masła
    6 jajek
    1/3 szklanki mąki
    Granat -połowa
    Cukier wanilinowy
    Łyżeczka kakao
    Pół łyżeczki proszku do pieczenia
    Czekoladę i masło rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Zdejmujemy z kąpieli i zostawiamy do ostygnięcia. Żółtka ubijamy z cukrem, cukrem wanilinowym i miąższem z wanilii na puszystą masę. Dodajemy do nich rozpuszczoną czekoladę z masłem i kakao – cały czas mieszając. Ubijamy pianę z białek na sztywno i dodajemy ją do masy czekoladowej. Następnie dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia i mieszamy. Ciasto wlewamy do wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy i pieczemy w 170ºC ok. 35-40 minut.
    Drugą czekoladę rozpuszczamy również w kąpieli wodnej z dodatkiem mleka i smarujemy nią ciasto z zewnątrz. Górę dekorujemy granatem. Smacznego!

  3. Adam says:

    A ja z czymś mega prostym bo to kawa najważniejsza Ciasto francuskie kroję w kwadraty na środek po łyżeczce nutelli sklejam smaruję jajkiem i piekę Pycha!

  4. Tola says:

    Ja proponuję prosty deser kawowy. Do szklanek wkładamy po gałce lodów zalewamy espresso i polewamy likierem kawowym. całość posypujemy orzeszkami

  5. AniaL. says:

    Waniliowe ciasteczka
    200g masła
    170g cukru
    1 duże opakowanie cukru wanilinowego
    1 jajko
    400g mąki pszennej (użyłam tortowej)
    Zagnieść składniki, dobrze schłodzić, rozwałkować wyciąć i piec w 180 stopniach około 15 minut.
    Smacznego

  6. Ada says:

    Ja polecam muffinki z owocami u mnie brzoskwinie. 200g mąki pszennej
    100g mąki pszennej pełnoziarnistej
    1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
    1 płaska łyżeczka sody
    1 jajko
    250g jogurtu naturalnego
    80ml oleju
    130g cukru
    1 opakowanie cukru waniliowego
    puszka brzoskwiń
    Suche składniki mieszamy w jednej misce w drugiej mokre. Potem łączymy obie miski asę przekładamy do foremek dodajemy pokrojone brzoskwinie i pieczemy termoobieg 160 stopni 20 minut

  7. mika19 says:

    Galettes sucrees – arabskie pierniczki
    Składniki:
    • 4 jajka
    • 3/4 szklanki cukru
    • 1/2 szklanki oleju
    • 3 szklanki mąki razowej
    • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
    • po 1/2 łyżeczki soli i cynamonu
    • po 1/2 szklanki posiekanych migdałów, orzechów włoskich, suszonych moreli i daktyli (bez pestek)
    • 1 łyżka ziaren sezamu

    Wykonanie:
    Ubij 3 jajka z cukrem, dodaj olej, mąkę z proszkiem do pieczenia, sól i cynamon, a na koniec posiekane orzechy i owoce. Przełóż ciasto na oprószoną mąką stolnicę. Podziel je na 2 części, z każdej ulep wałek o długości 35 cm i grubości 5 cm.
    Ułóż oba wałki na natłuszczonej blasze, pozostawiając 2-3 cm odstępu pomiędzy nimi. Ubij ostatnie jajko i posmaruj ciasta. Posyp ziarenkami sezamu.
    Piecz 20 minut na środkowym poziomie piekarnika w temp. 175°C. Odstaw na 5 minut do ostygnięcia. Pokrój (nożem z ząbkami) na kawałki o grubości 2 cm. Ponownie ułóż na blasze i piecz 15 minut w tej samej temperaturze.

  8. AnnaEliza says:

    Do kawy pasują Muffinki-warjacji na ich temat są miliony.Czekoladowe,z owocami,z lawą w śroku i mnóstwo innych.Ja najbardziej lubię muffinki czekoladowe z wiśniami ,które idealnie komponują się z kawą o każdej porze dnia 🙂

Dodaj komentarz