Witajcie moi drodzy,
dziś coś dla miłośników dobrych smaków. Wraz z firmą Hotz zapraszam Was do udziału w konkursie, w którym do wygrania jest zestaw 8 pysznych produktów. W skład zestawu wchodzą: ketchup domowy bez dodatku cukru, pesto z suszonych pomidorów, hummus z czarnuszką, koncentrat czosnek, koncentrat curry, koncentrat chilli, konfitura z cebuli i pasta słonecznikową z amarantusem.
Co zrobić by wygrać ten wspaniały zestaw?
Napiszcie do czego użylibyście wybrany produkt od Hotz.
Formę odpowiedzi pozostawiam Wam. Może być krótka, długa, możecie dodać zdjęcia, obrazki, przepisy itd Przekonajcie mnie i sponsora, że to do Was powinna trafić nagroda. Nie zapomnijcie o prawach autorskich! Nie dodajemy cudzych zdjęć itd.
I nie zapomnij spełnić pozostałych warunków konkursu wymienionych w regulaminie.
Regulamin:
Konkurs jest zgodny z ogólnym regulaminem konkursów dostępnym na blogu (tutaj) lub w notatkach na Facebook (tutaj). Przed przystąpieniem do konkursu zapoznaj się z regulaminem. Przy odpowiedzi na zadanie konkursowe proszę napisać „Akceptuję” (jednoznaczne z akceptacją regulaminu) lub zaakceptować regulamin na Facebook (tutaj).
- Zadanie konkursowe: Napiszcie do czego użylibyście wybrany produkt od Hotz.
Formę odpowiedzi pozostawiam Wam. Może być krótka, długa, możecie dodać zdjęcia, obrazki, przepisy itd Przekonajcie mnie i sponsora, że to do Was powinna trafić nagroda. Nie zapomnijcie o prawach autorskich! Nie dodajemy cudzych zdjęć itd.
- Odpowiedzi należy umieszczać pod tym wpisem lub wpisem konkursowym na Facebook. Każda odpowiedź musi być podpisana imieniem lub nickiem i mailem (podanie maila kontaktowego jest obowiązkowe w celu późniejszego kontaktu).
- Każda osoba może udzielić maksymalnie 3 odpowiedzi. Każdą należy umieścić w osobnym komentarzu.
- Nagroda: Zestaw 8 produktów od Hotz. W skład zestawu wchodzą: ketchup domowy bez dodatku cukru, pesto z suszonych pomidorów, hummus z czarnuszką, koncentrat czosnek, koncentrat curry, koncentrat chilli, konfitura z cebuli i pasta słonecznikową z amarantusem. Wygrywa 1 osoba.
- Sponsorem nagród jest Hotz UWAGA! Biorąc udział w konkursie polub fanpag sponsora Hotz oraz fanpage Slodkie okruszki
- Konkurs trwa od 29.04.2020 r. do 12.05.2020 r. (włącznie)
- Rozstrzygnięcie konkursu nastąpi do 3 dni po zakończeniu jego trwania. Zwycięzca zostanie ogłoszony w osobnym poście na blogu (informacja pojawi się również na fanpag’u na Facebook). Wyboru zwycięzcy dokonam osobiście. Wybór jest ostateczny i nie podlega dyskusji.
- Po ogłoszeniu wyników zwycięzca proszony jest o podanie w ciągu 3 dni swoich danych niezbędnych do wysyłki nagrody (imię, nazwisko, adres i telefon dla kuriera) oraz oświadczenia (zgodnego z Regulaminem Konkursów) na adres matleen@gazeta.pl. Jeśli wyłoniona w konkursie osoba nie poda w terminie swoich danych do wysyłki, nagrodzona zostanie kolejna osoba.
Dane te zostaną przekazane sponsorowi nagród w celu dokonania wysyłki. Nagrody będą wysyłane wyłącznie na terenie Polski.
Akceptuję.
Wszystkie produkty Hotz są wspaniałe,
Lecz żurawina skradła me serce całe,
Doskonała do sera i do muffinek,
Nawet do ciasta i do wędlinek,
Lecz ostatnio piękne cudo stworzyłam,
Deser z kaszy manny z żurawiną zrobiłam,
Cała rodzina ostro wcinała,
I proszą bym więcej im gotowała 🙂
Mintaj lub dorsz w chrzanie
80 dag filetów rybnych (z mintaja lub dorsza)
łyżka soku z cytryny
łyżka mąki
3 łyżki oleju
10 dag chrzanu HOTZ
kieliszek białego wytrawnego wina
łyżeczka masła roślinnego
szklanka śmietany
1,5 łyżeczki mielonego imbiru
natka pietruszki
pieprz
sól
Do podania:
zmieniaki
biała kapusta
Sezon grillowy się zaczął, a wraz z nim pojawiło się dużo warzyw na targu. Dlatego marzą mi się warzywne, grillowane szaszłyczki z bakłażanem, cukinią i papryką, które idealnie smakowałyby zanurzone w hummusie z czarnuszką Hotz!
*Akceptuję*
Mi bardzo brakuje konfitury z czerwonej cebuli, która chętnie wykorzystalabym do burgerow z wolowina i grillowanym serem lub z domową szarpana wieprzowina. Bułeczki hamburgerowe piekę sama i przygotowuje szarpana wieprowine: 12 godzin marynuje kawałek łopatki wieprzowej w oliwie, papryce słodkiej i ostrej oraz dużej ilości czosnku a następnie piekę w niskiej temperaturze ok. 11 godzin. Takie danie potrzebuje jedynie kilku liści sałaty, domowego korniszona i dużej dawki konfitury z czerwonej cebuli 🙂 polecam i życzę smacznego!
Mi bardzo brakuje konfitury z czerwonej cebuli, która chętnie wykorzystalabym do burgerow z wolowina i grillowanym serem lub z domową szarpana wieprzowina. Bułeczki hamburgerowe piekę sama i przygotowuje szarpana wieprzowine: 12 godzin marynuje kawałek łopatki wieprzowej w oliwie, papryce słodkiej i ostrej oraz dużej ilości czosnku a następnie piekę w niskiej temperaturze ok. 11 godzin. Takie danie potrzebuje jedynie kilku liści sałaty, domowego korniszona i dużej dawki konfitury z czerwonej cebuli, az slinka cieknie 🙂 polecam i życzę smacznego!
Mam pomysły na wykorzystanie każdego produktu od Hotz i to bardzo ciężki wybór!!
Jednak wybieram koncentrat curry ponieważ Curry z warzywami na mleku kokosowym to moje ulubione danie i najczęściej je przyrządzam, można do niego dodać naprawdę wszystko 🙂
Mój przepis na Curry:
-75 g pasty / koncentratu curry
-1 l mleka kokosowego
-250 g pomidorków koktajlowych
-1/2 brokuła podzielonego na różyczki
-4 liście limonki Kaffir
-2 ząbki czosnku
-½ marchewki pokrojonej w cienkie plastry
-bazylia tajska
-szczypiorek
-2-3 łyżki sosu rybnego
-1 łyżeczka sosu limonkowego z kolendrą
Do podania: ugotowany ryż jaśminowy
-Czosnek podsmażyć,
-Dodać curry, podsmażyć,
-Zalać mlekiem, dodać liście Kaffiru, zagotować
-dodać marchewkę i brokuł, gotować 3 minuty
-dodać pomidorki kotajlowe, sos rybny i limonkowy, gotować 5 minut
-dodać bazylię i szczypiorek
-podawać z ryżem jaśminowym
PRZEPYSZNE!!
Opcjonalnie na oddzielnej patelni usmażyć pokrojonego w kostkę kurczaka i dorzucić razem z warzywami 🙂
*AKCEPTUJĘ*
Mam pomysły na wykorzystanie wszystkich produktów Hotz, jednak moim ulubionym daniem jest Curry z warzywami i mlekiem kokosowym 🙂
Mój przepis :]
-50 g pasty/koncentratu curry
-250 g pomidorków koktajlowych
-4 liście limonki Kaffir
-1l mleka kokosowego
-2 garście groszku cukrowego
-½ brokuła podzielonego na różyczki
-2 ząbki czosnku
-½ marchewki pokrojonej w cienkie plastry
-bazylia tajska
-szczypiorek
-2-3 łyżki sosu rybnego
-1 łyżka sosu limonkowego z kolendrą
Do podania: ugotowany ryż jaśminowy
-czosnek podsmażyć
-dodać curry, podsmażyć
-zalać mlekiem, gotować
-dodać liście Kaffir i marchewkę, zagotować 3 minuty
-dodać brokuł i pomidory, gotować kilka minut
-dodać sos rybny, limonkowy, bazylię i szczypiorek
podawać z ryżem jaśminowym
POLECAM, przepyszne!! 🙂
*AKCEPTUJE*
Wszystkich!
Koktajl Na wypędzenie koronawirusa!
Gdy tylko widzę ćwikłę, od razu kojarzy mi się z Wielkanocnym pasztetem babci, a że wirus w tym roku stał się złodziejem do pasztetu skosztowania okazji, może jak skołuję od Hotz słoiczek ćwikły to i babcia da się namówić na taki nieświąteczny pasztet w okolicznościach, które niespodziewanie wynikły.
Gdy tylko widzę ćwikłę, od razu kojarzy mi się z Wielkanocnym pasztetem babci, do którego wirus stał się złodziejem skosztowania okazji. Może gdy skołuję od Hotz słoiczek ćwikły to i babcia da się namówić na nieświąteczny pasztet, w okolicznościach które tak niespodziewanie wynikły.
Akceptuję
O zastosowaniach kulinarnych tych produktów wspominać chyba nie trzeba – pomidorowa z odrobiną bydgoskiego ketchupu staje się bardziej domowa, aromatyczna. Buraki z kotletem mielonym to tradycja! Ale mało kto wie, że wiele z tych przetworów można zastosować w dziedzinie kosmetycznej. Chrzan z paroma łyżeczkami jogurtu naturalnego pomaga w walce z piegami, ale przede wszystkim jest wspaniałym wspomagaczem w trudnej walce ze zmarszczkami! Oczyszczenie skóry? Nic prostszego. 2 łyżeczek chrzanu i 200ml mleka należy zagotować, a później przetrzeć twarz wacikiem z ową miksturą. Chrzan i ocet winny na przebarwienia! Buraki to także nasz naturalny przyjaciel, a peeling na bazie tych warzyw nie tylko pięknie pachnie, ale też jest ekologiczny i przyspiesza proces regeneracji skóry.
I choć w kuchni nie jestem mistrzem świata (często oddaję mój fartuch w ręce męża) to w naturalnych kosmetykach jestem naprawdę dobra. A więc z czystym sumieniem polecam warzywną bombę witaminową – nieco inny sposób na użycie produktów od Hotz 🙂
Spaghetti ugotuję
dodam pesto z suszonych pomidorów i pyszną potrawę zaserwuję!
S – Szybsze bicie serca powoduje
P – Pysznym smakiem czaruje
A – Absolutnie czas się zatrzymuje
G – Gdy zamykam oczy, w krainie marzeń się znajduję
H – Hormony szaleją, w brzuszku mam motyle
E – Ewidentnie to są szczęścia chwile
T – Ten wyjątkowy smak sprawia, że w mig po Italii podróżuję
T – Tak lekko i wspaniale się czuję
I – I dlatego spaghetti jest magiczne, tak po prostu romantyczne
Spaghetti
Składniki:
– 250-300 g mielonego mięsa wieprzowo-wołowego
– 1 średnia cebula
– 2 łyżki oleju
– 2 puszki pomidorów krojonych w kostkę
– 4 ząbki czosnku
– 2 łyżki oliwy z oliwek
– 500 g makaronu spaghetti
– 2 łyżki pesto z suszonych pomidorów ze słoika
– 3 łyżki startego parmezanu
– sól, pieprz
– bazylia, tymianek, oregano
Sposób przygotowania:
Mięso i posiekaną cebulę podsmażyć na rozgrzanym oleju, ciągle mieszając. Mięso rozdrobnić, aby nie kleiło się w duże kawałki, tylko było kruche. Dodać pomidory, posiekany czosnek, łyżkę oliwy i gotować, aż sos zgęstnieje. Doprawić solą, pieprzem, dodać odrobinę przypraw: bazylii, tymianku i oregano. Makaron ugotować „al dente” według przepisu na opakowaniu, dodając łyżkę oliwy, aby się nie posklejał. Ugotowany makaron dokładnie wymieszać z sosem i przed podaniem polać każdą porcję pesto z suszonych pomidorów i posypać parmezanem.
Anna Bobrowska
Szaszłyki owocowe z sosem miętowym, ketchupem domowym bez dodatku cukru i dodatkiem koncentratu curry, wrzucić na grilla bym chciała,
bo w tej potrawie się rozsmakowałam.
Produkty od Hotz wyrazistości nadadzą,
potrawie charakteru dodadzą.
Lubię owocową radością tryskać
i uwielbiam wspólne spotkania i dania z ogniska.
Moje kubki smakowe ta potrawa pobudziła,
emocje i zmysły uwolniła.
To potrawa kolorowa,
tak niebanalna i odlotowa!
To raj dla podniebienia,
moc prawdziwego, letniego orzeźwienia!
Szara rzeczywistość kolorów i smaku by nabrała,
delektując się razem z rodzinką uśmiech na twarzy bym miała!
Ten smak przeniósłby mnie do krainy marzeń,
gdzie czeka moc pozytywnych wrażeń!
To wakacyjna potrawa
gdzie króluje radość i zabawa!
Anna Bobrowska
Koncentrat curry i ketchup domowy bez dodatku cukru w węgierskim leczo z makaronem wyląduje,
bo doda wyrazistości i charakteru i wszyscy w tej potrawie zasmakują!
Węgierskie leczo z makaronem
Składniki:
* 1 żółta papryka
* 1 czerwona papryka
* 1 zielona papryka
* 1,5 cebuli
* 30 dag pieczarek
* 3 parówki
* 1 duży pomidor
* 3 łyżki koncentratu pomidorowego
* 3 łyżki koncentratu curry
* 35 dag makaronu świderki
* olej do smażenia
* szklanka bulionu warzywnego
* liść laurowy
* ziele angielskie
* sól, pieprz do smaku
* ketchup domowy bez dodatku cukru
Przygotowanie:
Warzywa umyć, pomidora obrać ze skóry, paprykę oczyścić z nasion. Wszystko pokroić w kostkę. Na początku smażymy kiełbasę a potem pozostałe warzywa. Przekładamy do garnka, zalewamy bulionem. Dodajemy ziele angielskie i liść laurowy. Tak prużymy przez 35 min aż papryka zmięknie. Na koniec dodajemy koncentrat pomidorowy i curry, doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Gotujemy makaron al-dente. Podajemy w głębokim talerzu i wszystko polewamy ketchupem.
Anna Bobrowska