Konkurs Wygraj zestaw 8 produktów od Hotz

Witajcie moi drodzy,

dziś coś dla miłośników dobrych smaków. Wraz z firmą Hotz zapraszam Was do udziału w konkursie, w którym do wygrania jest zestaw 8 pysznych produktów. W skład zestawu wchodzą: ketchup domowy bez dodatku cukru, pesto z suszonych pomidorów, hummus z czarnuszką, koncentrat czosnek, koncentrat curry, koncentrat chilli, konfitura z cebuli i pasta słonecznikową z amarantusem.

Co zrobić by wygrać ten wspaniały zestaw?

Napiszcie do czego użylibyście wybrany produkt od Hotz.

Formę odpowiedzi pozostawiam Wam. Może być krótka, długa, możecie dodać zdjęcia, obrazki, przepisy itd ? Przekonajcie mnie i sponsora, że to do Was powinna trafić nagroda. Nie zapomnijcie o prawach autorskich! Nie dodajemy cudzych zdjęć itd.

I nie zapomnij spełnić pozostałych warunków konkursu wymienionych w regulaminie.

Regulamin:

Konkurs jest zgodny z ogólnym regulaminem konkursów dostępnym na blogu (tutaj) lub w notatkach na Facebook (tutaj). Przed przystąpieniem do konkursu zapoznaj się z regulaminem. Przy odpowiedzi na zadanie konkursowe proszę napisać „Akceptuję” (jednoznaczne z akceptacją regulaminu) lub zaakceptować regulamin  na Facebook (tutaj).

  1. Zadanie konkursowe: Napiszcie do czego użylibyście wybrany produkt od Hotz.

    Formę odpowiedzi pozostawiam Wam. Może być krótka, długa, możecie dodać zdjęcia, obrazki, przepisy itd ? Przekonajcie mnie i sponsora, że to do Was powinna trafić nagroda. Nie zapomnijcie o prawach autorskich! Nie dodajemy cudzych zdjęć itd.

  2. Odpowiedzi należy umieszczać pod tym wpisem lub wpisem konkursowym na Facebook. Każda odpowiedź musi być podpisana imieniem lub nickiem i mailem (podanie maila kontaktowego jest obowiązkowe w celu późniejszego kontaktu). 
  3. Każda osoba może udzielić maksymalnie 3 odpowiedzi. Każdą należy umieścić w osobnym komentarzu.
  4. Nagroda: Zestaw 8 produktów od Hotz. W skład zestawu wchodzą: ketchup domowy bez dodatku cukru, pesto z suszonych pomidorów, hummus z czarnuszką, koncentrat czosnek, koncentrat curry, koncentrat chilli, konfitura z cebuli i pasta słonecznikową z amarantusem. Wygrywa 1 osoba.
  5. Sponsorem nagród jest Hotz UWAGA! Biorąc udział w konkursie polub fanpag sponsora Hotz oraz fanpage Slodkie okruszki
  6. Konkurs trwa od 29.04.2020 r. do 12.05.2020 r. (włącznie)
  7. Rozstrzygnięcie konkursu nastąpi do 3 dni po zakończeniu jego trwania. Zwycięzca zostanie ogłoszony w osobnym poście na blogu (informacja pojawi się również na fanpag’u na Facebook). Wyboru zwycięzcy dokonam osobiście. Wybór jest ostateczny i nie podlega dyskusji.
  8. Po ogłoszeniu wyników zwycięzca proszony jest o podanie w ciągu 3 dni swoich danych niezbędnych do wysyłki nagrody  (imię, nazwisko, adres i telefon dla kuriera) oraz oświadczenia (zgodnego z Regulaminem Konkursów) na adres matleen@gazeta.pl. Jeśli wyłoniona w konkursie osoba nie poda w terminie swoich danych do wysyłki, nagrodzona zostanie kolejna osoba.
    Dane te zostaną przekazane sponsorowi nagród w celu dokonania wysyłki. Nagrody będą wysyłane wyłącznie na terenie Polski.

14 comments

  1. Martyna says:

    Akceptuję.
    Wszystkie produkty Hotz są wspaniałe,
    Lecz żurawina skradła me serce całe,
    Doskonała do sera i do muffinek,
    Nawet do ciasta i do wędlinek,
    Lecz ostatnio piękne cudo stworzyłam,
    Deser z kaszy manny z żurawiną zrobiłam,
    Cała rodzina ostro wcinała,
    I proszą bym więcej im gotowała 🙂

  2. arturionidas says:

    Mintaj lub dorsz w chrzanie

    80 dag filetów rybnych (z mintaja lub dorsza)
    łyżka soku z cytryny
    łyżka mąki
    3 łyżki oleju
    10 dag chrzanu HOTZ
    kieliszek białego wytrawnego wina
    łyżeczka masła roślinnego
    szklanka śmietany
    1,5 łyżeczki mielonego imbiru
    natka pietruszki
    pieprz
    sól

    Do podania:
    zmieniaki
    biała kapusta

  3. Doris says:

    Sezon grillowy się zaczął, a wraz z nim pojawiło się dużo warzyw na targu. Dlatego marzą mi się warzywne, grillowane szaszłyczki z bakłażanem, cukinią i papryką, które idealnie smakowałyby zanurzone w hummusie z czarnuszką Hotz!

    *Akceptuję*

  4. Gabrysia says:

    Mi bardzo brakuje konfitury z czerwonej cebuli, która chętnie wykorzystalabym do burgerow z wolowina i grillowanym serem lub z domową szarpana wieprzowina. Bułeczki hamburgerowe piekę sama i przygotowuje szarpana wieprowine: 12 godzin marynuje kawałek łopatki wieprzowej w oliwie, papryce słodkiej i ostrej oraz dużej ilości czosnku a następnie piekę w niskiej temperaturze ok. 11 godzin. Takie danie potrzebuje jedynie kilku liści sałaty, domowego korniszona i dużej dawki konfitury z czerwonej cebuli 🙂 polecam i życzę smacznego!

  5. Gabrysia says:

    Mi bardzo brakuje konfitury z czerwonej cebuli, która chętnie wykorzystalabym do burgerow z wolowina i grillowanym serem lub z domową szarpana wieprzowina. Bułeczki hamburgerowe piekę sama i przygotowuje szarpana wieprzowine: 12 godzin marynuje kawałek łopatki wieprzowej w oliwie, papryce słodkiej i ostrej oraz dużej ilości czosnku a następnie piekę w niskiej temperaturze ok. 11 godzin. Takie danie potrzebuje jedynie kilku liści sałaty, domowego korniszona i dużej dawki konfitury z czerwonej cebuli, az slinka cieknie 🙂 polecam i życzę smacznego!

  6. Magdalena says:

    Mam pomysły na wykorzystanie każdego produktu od Hotz i to bardzo ciężki wybór!!
    Jednak wybieram koncentrat curry ponieważ Curry z warzywami na mleku kokosowym to moje ulubione danie i najczęściej je przyrządzam, można do niego dodać naprawdę wszystko 🙂

    Mój przepis na Curry:

    -75 g pasty / koncentratu curry
    -1 l mleka kokosowego
    -250 g pomidorków koktajlowych
    -1/2 brokuła podzielonego na różyczki
    -4 liście limonki Kaffir
    -2 ząbki czosnku
    -½ marchewki pokrojonej w cienkie plastry
    -bazylia tajska
    -szczypiorek
    -2-3 łyżki sosu rybnego
    -1 łyżeczka sosu limonkowego z kolendrą

    Do podania: ugotowany ryż jaśminowy

    -Czosnek podsmażyć,
    -Dodać curry, podsmażyć,
    -Zalać mlekiem, dodać liście Kaffiru, zagotować
    -dodać marchewkę i brokuł, gotować 3 minuty
    -dodać pomidorki kotajlowe, sos rybny i limonkowy, gotować 5 minut
    -dodać bazylię i szczypiorek
    -podawać z ryżem jaśminowym

    PRZEPYSZNE!!

    Opcjonalnie na oddzielnej patelni usmażyć pokrojonego w kostkę kurczaka i dorzucić razem z warzywami 🙂

    *AKCEPTUJĘ*

  7. Magdalena says:

    Mam pomysły na wykorzystanie wszystkich produktów Hotz, jednak moim ulubionym daniem jest Curry z warzywami i mlekiem kokosowym 🙂

    Mój przepis :]

    -50 g pasty/koncentratu curry
    -250 g pomidorków koktajlowych
    -4 liście limonki Kaffir
    -1l mleka kokosowego
    -2 garście groszku cukrowego
    -½ brokuła podzielonego na różyczki
    -2 ząbki czosnku
    -½ marchewki pokrojonej w cienkie plastry
    -bazylia tajska
    -szczypiorek
    -2-3 łyżki sosu rybnego
    -1 łyżka sosu limonkowego z kolendrą

    Do podania: ugotowany ryż jaśminowy

    -czosnek podsmażyć
    -dodać curry, podsmażyć
    -zalać mlekiem, gotować
    -dodać liście Kaffir i marchewkę, zagotować 3 minuty
    -dodać brokuł i pomidory, gotować kilka minut
    -dodać sos rybny, limonkowy, bazylię i szczypiorek

    podawać z ryżem jaśminowym

    POLECAM, przepyszne!! 🙂

    *AKCEPTUJE*

  8. kajmak says:

    Gdy tylko widzę ćwikłę, od razu kojarzy mi się z Wielkanocnym pasztetem babci, a że wirus w tym roku stał się złodziejem do pasztetu skosztowania okazji, może jak skołuję od Hotz słoiczek ćwikły to i babcia da się namówić na taki nieświąteczny pasztet w okolicznościach, które niespodziewanie wynikły.

  9. kajmak says:

    Gdy tylko widzę ćwikłę, od razu kojarzy mi się z Wielkanocnym pasztetem babci, do którego wirus stał się złodziejem skosztowania okazji. Może gdy skołuję od Hotz słoiczek ćwikły to i babcia da się namówić na nieświąteczny pasztet, w okolicznościach które tak niespodziewanie wynikły.

    Akceptuję

  10. justyna says:

    O zastosowaniach kulinarnych tych produktów wspominać chyba nie trzeba – pomidorowa z odrobiną bydgoskiego ketchupu staje się bardziej domowa, aromatyczna. Buraki z kotletem mielonym to tradycja! Ale mało kto wie, że wiele z tych przetworów można zastosować w dziedzinie kosmetycznej. Chrzan z paroma łyżeczkami jogurtu naturalnego pomaga w walce z piegami, ale przede wszystkim jest wspaniałym wspomagaczem w trudnej walce ze zmarszczkami! Oczyszczenie skóry? Nic prostszego. 2 łyżeczek chrzanu i 200ml mleka należy zagotować, a później przetrzeć twarz wacikiem z ową miksturą. Chrzan i ocet winny na przebarwienia! Buraki to także nasz naturalny przyjaciel, a peeling na bazie tych warzyw nie tylko pięknie pachnie, ale też jest ekologiczny i przyspiesza proces regeneracji skóry.
    I choć w kuchni nie jestem mistrzem świata (często oddaję mój fartuch w ręce męża) to w naturalnych kosmetykach jestem naprawdę dobra. A więc z czystym sumieniem polecam warzywną bombę witaminową – nieco inny sposób na użycie produktów od Hotz 🙂

  11. Verona says:

    Spaghetti ugotuję
    dodam pesto z suszonych pomidorów i pyszną potrawę zaserwuję!

    S – Szybsze bicie serca powoduje
    P – Pysznym smakiem czaruje
    A – Absolutnie czas się zatrzymuje
    G – Gdy zamykam oczy, w krainie marzeń się znajduję
    H – Hormony szaleją, w brzuszku mam motyle
    E – Ewidentnie to są szczęścia chwile
    T – Ten wyjątkowy smak sprawia, że w mig po Italii podróżuję
    T – Tak lekko i wspaniale się czuję
    I – I dlatego spaghetti jest magiczne, tak po prostu romantyczne

    Spaghetti

    Składniki:

    – 250-300 g mielonego mięsa wieprzowo-wołowego
    – 1 średnia cebula
    – 2 łyżki oleju
    – 2 puszki pomidorów krojonych w kostkę
    – 4 ząbki czosnku
    – 2 łyżki oliwy z oliwek
    – 500 g makaronu spaghetti
    – 2 łyżki pesto z suszonych pomidorów ze słoika
    – 3 łyżki startego parmezanu
    – sól, pieprz
    – bazylia, tymianek, oregano

    Sposób przygotowania:

    Mięso i posiekaną cebulę podsmażyć na rozgrzanym oleju, ciągle mieszając. Mięso rozdrobnić, aby nie kleiło się w duże kawałki, tylko było kruche. Dodać pomidory, posiekany czosnek, łyżkę oliwy i gotować, aż sos zgęstnieje. Doprawić solą, pieprzem, dodać odrobinę przypraw: bazylii, tymianku i oregano. Makaron ugotować „al dente” według przepisu na opakowaniu, dodając łyżkę oliwy, aby się nie posklejał. Ugotowany makaron dokładnie wymieszać z sosem i przed podaniem polać każdą porcję pesto z suszonych pomidorów i posypać parmezanem.

    Anna Bobrowska

  12. Verona says:

    Szaszłyki owocowe z sosem miętowym, ketchupem domowym bez dodatku cukru i dodatkiem koncentratu curry, wrzucić na grilla bym chciała,
    bo w tej potrawie się rozsmakowałam.
    Produkty od Hotz wyrazistości nadadzą,
    potrawie charakteru dodadzą.
    Lubię owocową radością tryskać
    i uwielbiam wspólne spotkania i dania z ogniska.
    Moje kubki smakowe ta potrawa pobudziła,
    emocje i zmysły uwolniła.
    To potrawa kolorowa,
    tak niebanalna i odlotowa!
    To raj dla podniebienia,
    moc prawdziwego, letniego orzeźwienia!
    Szara rzeczywistość kolorów i smaku by nabrała,
    delektując się razem z rodzinką uśmiech na twarzy bym miała!
    Ten smak przeniósłby mnie do krainy marzeń,
    gdzie czeka moc pozytywnych wrażeń!
    To wakacyjna potrawa
    gdzie króluje radość i zabawa!

    Anna Bobrowska

  13. Verona says:

    Koncentrat curry i ketchup domowy bez dodatku cukru w węgierskim leczo z makaronem wyląduje,
    bo doda wyrazistości i charakteru i wszyscy w tej potrawie zasmakują!

    Węgierskie leczo z makaronem

    Składniki:

    * 1 żółta papryka
    * 1 czerwona papryka
    * 1 zielona papryka
    * 1,5 cebuli
    * 30 dag pieczarek
    * 3 parówki
    * 1 duży pomidor
    * 3 łyżki koncentratu pomidorowego
    * 3 łyżki koncentratu curry
    * 35 dag makaronu świderki
    * olej do smażenia
    * szklanka bulionu warzywnego
    * liść laurowy
    * ziele angielskie
    * sól, pieprz do smaku
    * ketchup domowy bez dodatku cukru

    Przygotowanie:

    Warzywa umyć, pomidora obrać ze skóry, paprykę oczyścić z nasion. Wszystko pokroić w kostkę. Na początku smażymy kiełbasę a potem pozostałe warzywa. Przekładamy do garnka, zalewamy bulionem. Dodajemy ziele angielskie i liść laurowy. Tak prużymy przez 35 min aż papryka zmięknie. Na koniec dodajemy koncentrat pomidorowy i curry, doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Gotujemy makaron al-dente. Podajemy w głębokim talerzu i wszystko polewamy ketchupem.

    Anna Bobrowska

Skomentuj kajmak Anuluj pisanie odpowiedzi