Witajcie moi drodzy,
dziś coś dla miłośników dobrych smaków. Wraz z firmą Hotz zapraszam Was do udziału w konkursie, w którym do wygrania jest zestaw 8 pysznych produktów. W skład zestawu wchodzą: ketchup domowy bez dodatku cukru, pesto z suszonych pomidorów, hummus z czarnuszką, koncentrat czosnek, koncentrat curry, koncentrat chilli, konfitura z cebuli i pasta słonecznikową z amarantusem.
Co zrobić by wygrać ten wspaniały zestaw?
Napiszcie do czego użylibyście wybrany produkt od Hotz.
Formę odpowiedzi pozostawiam Wam. Może być krótka, długa, możecie dodać zdjęcia, obrazki, przepisy itd Przekonajcie mnie i sponsora, że to do Was powinna trafić nagroda. Nie zapomnijcie o prawach autorskich! Nie dodajemy cudzych zdjęć itd.
I nie zapomnij spełnić pozostałych warunków konkursu wymienionych w regulaminie.
Regulamin:
Konkurs jest zgodny z ogólnym regulaminem konkursów dostępnym na blogu (tutaj) lub w notatkach na Facebook (tutaj). Przed przystąpieniem do konkursu zapoznaj się z regulaminem. Przy odpowiedzi na zadanie konkursowe proszę napisać „Akceptuję” (jednoznaczne z akceptacją regulaminu) lub zaakceptować regulamin na Facebook (tutaj).
- Zadanie konkursowe: Napiszcie do czego użylibyście wybrany produkt od Hotz.
Formę odpowiedzi pozostawiam Wam. Może być krótka, długa, możecie dodać zdjęcia, obrazki, przepisy itd
Przekonajcie mnie i sponsora, że to do Was powinna trafić nagroda. Nie zapomnijcie o prawach autorskich! Nie dodajemy cudzych zdjęć itd.
- Odpowiedzi należy umieszczać pod tym wpisem lub wpisem konkursowym na Facebook. Każda odpowiedź musi być podpisana imieniem lub nickiem i mailem (podanie maila kontaktowego jest obowiązkowe w celu późniejszego kontaktu).
- Każda osoba może udzielić maksymalnie 3 odpowiedzi. Każdą należy umieścić w osobnym komentarzu.
- Nagroda: Zestaw 8 produktów od Hotz. W skład zestawu wchodzą: ketchup domowy bez dodatku cukru, pesto z suszonych pomidorów, hummus z czarnuszką, koncentrat czosnek, koncentrat curry, koncentrat chilli, konfitura z cebuli i pasta słonecznikową z amarantusem. Wygrywa 1 osoba.
- Sponsorem nagród jest Hotz UWAGA! Biorąc udział w konkursie polub fanpag sponsora Hotz oraz fanpage Slodkie okruszki
- Konkurs trwa od 29.04.2020 r. do 12.05.2020 r. (włącznie)
- Rozstrzygnięcie konkursu nastąpi do 3 dni po zakończeniu jego trwania. Zwycięzca zostanie ogłoszony w osobnym poście na blogu (informacja pojawi się również na fanpag’u na Facebook). Wyboru zwycięzcy dokonam osobiście. Wybór jest ostateczny i nie podlega dyskusji.
- Po ogłoszeniu wyników zwycięzca proszony jest o podanie w ciągu 3 dni swoich danych niezbędnych do wysyłki nagrody (imię, nazwisko, adres i telefon dla kuriera) oraz oświadczenia (zgodnego z Regulaminem Konkursów) na adres matleen@gazeta.pl. Jeśli wyłoniona w konkursie osoba nie poda w terminie swoich danych do wysyłki, nagrodzona zostanie kolejna osoba.
Dane te zostaną przekazane sponsorowi nagród w celu dokonania wysyłki. Nagrody będą wysyłane wyłącznie na terenie Polski.
Akceptuję.
Wszystkie produkty Hotz są wspaniałe,
Lecz żurawina skradła me serce całe,
Doskonała do sera i do muffinek,
Nawet do ciasta i do wędlinek,
Lecz ostatnio piękne cudo stworzyłam,
Deser z kaszy manny z żurawiną zrobiłam,
Cała rodzina ostro wcinała,
I proszą bym więcej im gotowała 🙂
Mintaj lub dorsz w chrzanie
80 dag filetów rybnych (z mintaja lub dorsza)
łyżka soku z cytryny
łyżka mąki
3 łyżki oleju
10 dag chrzanu HOTZ
kieliszek białego wytrawnego wina
łyżeczka masła roślinnego
szklanka śmietany
1,5 łyżeczki mielonego imbiru
natka pietruszki
pieprz
sól
Do podania:
zmieniaki
biała kapusta
Sezon grillowy się zaczął, a wraz z nim pojawiło się dużo warzyw na targu. Dlatego marzą mi się warzywne, grillowane szaszłyczki z bakłażanem, cukinią i papryką, które idealnie smakowałyby zanurzone w hummusie z czarnuszką Hotz!
*Akceptuję*
Mi bardzo brakuje konfitury z czerwonej cebuli, która chętnie wykorzystalabym do burgerow z wolowina i grillowanym serem lub z domową szarpana wieprzowina. Bułeczki hamburgerowe piekę sama i przygotowuje szarpana wieprowine: 12 godzin marynuje kawałek łopatki wieprzowej w oliwie, papryce słodkiej i ostrej oraz dużej ilości czosnku a następnie piekę w niskiej temperaturze ok. 11 godzin. Takie danie potrzebuje jedynie kilku liści sałaty, domowego korniszona i dużej dawki konfitury z czerwonej cebuli 🙂 polecam i życzę smacznego!
Mi bardzo brakuje konfitury z czerwonej cebuli, która chętnie wykorzystalabym do burgerow z wolowina i grillowanym serem lub z domową szarpana wieprzowina. Bułeczki hamburgerowe piekę sama i przygotowuje szarpana wieprzowine: 12 godzin marynuje kawałek łopatki wieprzowej w oliwie, papryce słodkiej i ostrej oraz dużej ilości czosnku a następnie piekę w niskiej temperaturze ok. 11 godzin. Takie danie potrzebuje jedynie kilku liści sałaty, domowego korniszona i dużej dawki konfitury z czerwonej cebuli, az slinka cieknie 🙂 polecam i życzę smacznego!
Mam pomysły na wykorzystanie każdego produktu od Hotz i to bardzo ciężki wybór!!
Jednak wybieram koncentrat curry ponieważ Curry z warzywami na mleku kokosowym to moje ulubione danie i najczęściej je przyrządzam, można do niego dodać naprawdę wszystko 🙂
Mój przepis na Curry:
-75 g pasty / koncentratu curry
-1 l mleka kokosowego
-250 g pomidorków koktajlowych
-1/2 brokuła podzielonego na różyczki
-4 liście limonki Kaffir
-2 ząbki czosnku
-½ marchewki pokrojonej w cienkie plastry
-bazylia tajska
-szczypiorek
-2-3 łyżki sosu rybnego
-1 łyżeczka sosu limonkowego z kolendrą
Do podania: ugotowany ryż jaśminowy
-Czosnek podsmażyć,
-Dodać curry, podsmażyć,
-Zalać mlekiem, dodać liście Kaffiru, zagotować
-dodać marchewkę i brokuł, gotować 3 minuty
-dodać pomidorki kotajlowe, sos rybny i limonkowy, gotować 5 minut
-dodać bazylię i szczypiorek
-podawać z ryżem jaśminowym
PRZEPYSZNE!!
Opcjonalnie na oddzielnej patelni usmażyć pokrojonego w kostkę kurczaka i dorzucić razem z warzywami 🙂
*AKCEPTUJĘ*
Mam pomysły na wykorzystanie wszystkich produktów Hotz, jednak moim ulubionym daniem jest Curry z warzywami i mlekiem kokosowym 🙂
Mój przepis :]
-50 g pasty/koncentratu curry
-250 g pomidorków koktajlowych
-4 liście limonki Kaffir
-1l mleka kokosowego
-2 garście groszku cukrowego
-½ brokuła podzielonego na różyczki
-2 ząbki czosnku
-½ marchewki pokrojonej w cienkie plastry
-bazylia tajska
-szczypiorek
-2-3 łyżki sosu rybnego
-1 łyżka sosu limonkowego z kolendrą
Do podania: ugotowany ryż jaśminowy
-czosnek podsmażyć
-dodać curry, podsmażyć
-zalać mlekiem, gotować
-dodać liście Kaffir i marchewkę, zagotować 3 minuty
-dodać brokuł i pomidory, gotować kilka minut
-dodać sos rybny, limonkowy, bazylię i szczypiorek
podawać z ryżem jaśminowym
POLECAM, przepyszne!! 🙂
*AKCEPTUJE*
Wszystkich!
Koktajl Na wypędzenie koronawirusa!