KONKURS! Wygraj książkę „Dieta z niskim indeksem glikemicznym”

Konkurs Wygraj książkę Dieta z niskim indeksem glikemicznymZdjęcie pochodzi ze strony Wyd. REA-SJ  (zdjęcie zmodyfikowano na potrzeby konkursu)

Moi drodzy,

dzięki uprzejmości Wydawnictwa REA-SJ kolejny raz z ogromną przyjemność ogłaszam konkurs, w którym do wygrania są aż 3 wspaniałe książki „Dieta z niskim indeksem glikemicznym”. O książce pisałam Wam tutaj. Jeszcze raz Wam ją polecam i zachęcam do udziału w łatwym i przyjemnym konkursie. Zadanie jest proste:

„Podziel się ze mną przepisem na pyszne śniadanie lub koktajl,

albo

napisz krótko, dlaczego książka powinna trafić w twoje ręce”

 

Regulamin konkursu:

  1. Zadanie konkursowe: „Podziel się ze mną przepisem na pyszne śniadanie lub koktajl, albo napisz krótko, dlaczego książka powinna trafić w twoje ręce”.
    Możecie zgłaszać każdy przepis śniadaniowy (owsianki, jaglanki, sałatki, kolorowe kanapki itp.) oraz wszelkie koktajle (również smoothie).
  2. W przypadku wyboru drugiej odpowiedzi – przepis na pyszne śniadanie lub koktajl, będzie mi miło jak dołączycie do przepisu autorskie zdjęcie (nie jest to jednak warunek konieczny). Zdjęcie można zamieścić pod postem konkursowym na fanpag’u na Facebook lub przesłać na mail: matleen@gazeta.pl. Zdjęcia zostaną umieszczone w specjalnej galerii konkursowej utworzonej na fanpag’u na Facebook.
  3. Odpowiedzi należy umieszczać pod tym wpisem lub pod przypiętym wpisem konkursowym na fanpag’u na Facebook. Każda odpowiedź musi być podpisana imieniem lub nickiem i mailem (podanie maila kontaktowego jest obowiązkowe w celu późniejszego kontaktu).
  4. Każda osoba może udzielić maksymalnie 5 odpowiedzi. Każdą należy umieścić w osobnym komentarzu.
  5. W konkursie przewidziano 3 jednakowe nagrody w postaci książki „Dieta z niskim indeksem glikemicznym”.
    Jedna osoba może wygrać jedną nagrodę.
  6. Sponsorem nagród jest Wydawnictwo REA-SJ.
  7. Konkurs trwa od 31.07.2016 do 13.08.2016 r. (włącznie).
  8. Rozstrzygnięcie konkursu nastąpi do 3 dni po zakończeniu jego trwania. Zwycięzcy zostaną ogłoszeni w osobnym poście na blogu (informacja pojawi się również na fanpag’u na Facebook). Wyboru zwycięzców dokonam osobiście. Wybór jest ostateczny i nie podlega dyskusji.
  9. Po ogłoszeniu wyników zwycięzcy proszeni są o podanie w ciągu 3 dni swoich danych niezbędnych do wysyłki nagrody na adres matleen@gazeta.pl. Jeśli wyłonione w konkursie osoby nie podadzą w terminie swoich danych do wysyłki, nagrodzona zostanie kolejna osoba.
    Dane te zostaną przekazane sponsorowi nagród w celu dokonania wysyłki. Nagrody będą wysyłane wyłącznie na terenie Polski.

Zachęcam do udziału w konkursie

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Print Friendly, PDF & Email

29 comments

  1. Basia says:

    Nocna owsianka kokosowa z truskawkami (bez mleka)

    2/3 szklanki mleka kokosowego (może być domowe z wiórek)
    4 czubate łyżki płatków owsianych
    1 łyżka miodu
    kilka truskawek

    Mleko mieszamy z miodem i płatkami. Pozostawiamy na noc w lodówce do napęcznienia. Rano mieszamy i układamy na wierzchu warstwę pokrojonych truskawek.

  2. Basia says:

    Placuszki z gruszką i płatkami owsianymi

    1 gruszka
    2 czubate łyżki płatków owsianych
    2 jajka
    1 łyżeczka suszonych drożdży
    2-3 łyżeczki domowego cukru z wanilią
    2/3 szklanki ciepłego mleka
    1 szklanka mąki
    2 łyżeczki drobnych otrębów orkiszowych

    Gruszkę ścieramy razem ze skórką na dużych oczkach tarki. Dodajemy pozostałe składniki placków i dokładnie mieszamy. Odstawiamy na 15 minut w ciepłe miejsce – w tym czasie płatki nieco rozmiękną, a drożdże spowodują, że placki będą delikatniejsze. Następnie ponownie mieszamy i za pomocą małej chochelki nakładamy na patelnię małe placki. Smażymy na oleju rzepakowym i średnim ogniu do zarumienienia.

  3. Basia says:

    Kanapka musztardowa z jajkiem i awokado

    1 płaska bułka lub 2 kromki chleba
    musztarda
    2 plastry żółtego sera
    2 plastry szynki konserwowej
    garść szpinaku
    2 duże plastry pomidora
    1/2 awokado
    1 jajko sadzone na maśle

    Obie kromki bułki lun chleba smarujemy musztardą, a następnie kładziemy na każdej ser i szynkę. Zapiekamy do rozpuszczenia sera. Na spodzie bułki (kromce chleba) układamy kolejno: garść szpinaku, plasterki pomidora, plasterki awokado oraz jajko sadzone. Całość przykrywamy wierzchem bułki (drugą kromką).

  4. Basia says:

    Mini omlety z piekarnika a’la babeczki

    8 jajek
    6 łyżek startego żółtego sera
    ulubione dodatki – u mnie:
    kiełbasa żywiecka pokrojona w kostkę
    podsmażona cebulka
    chorizo
    pomidor obrany ze skórki i pokrojony w kostkę
    sól
    pieprz
    masło do smarowania formy

    Blaszkę do muffinek wysmarowujemy masłem. Jajka roztrzepujemy z solą i pieprzem. Na dnie każdego wgłębienia układamy ulubione dodatki i zalewamy masą jajeczną. Wierzch każdej porcji nakładamy trochę żółtego sera. Pieczemy 16-18 minut w 180 stopniach (termoobieg). Podajemy posypane świeżym szczypiorkiem.

  5. Basia says:

    Śniadaniowy croissant z oscypkiem i szpinakiem

    1 croissant
    1 garść szpinaku
    3 plasterki oscypka
    2 plasterki boczku
    1 duże jajko
    1 łyżeczka masła
    posiekany szczypiorek do dekoracji

    Na maśle smażymy jajecznicę. Boczek podsmażamy na złoto. Croissant przecinamy na pół i nakładamy kolejno szpinak, oscypka, boczek i jajecznicę. Całość posypujemy posiekanym szczypiorkiem.

  6. Dośka says:

    Owsianka z owocami.

    4 łyżki płatków owsianych
    1 szklanka mleka
    1 łyżeczka miodu
    dowolne owoce

    Płatki wsypać do gotującego mleka i gotować aż napęcznieją i uzyskamy oczekiwaną gęstość. Płatki trzeba mieszać podczas gotowania, ponieważ lubią przywierać.
    Przed podaniem wymieszać z miodem i posypać ulubionymi owocami.

  7. Dośka says:

    Pasta z awokado.

    1 miękkie awokado
    5 łyżek serka śmietankowego
    2 łyżeczki soku z cytryny
    kilka listków świeżej bazylii
    sól
    pieprz

    Awokado umyć, a następnie przekroić na pół wokół pestki i rozpołowić. Wydrążyć łyżeczką miąższ i przełożyć do miseczki. Skropić sokiem z cytryny i dokładnie rozgnieść widelcem. Dodać serek śmietankowy i razem wyrobić widelcem na gładką masę. Dodać drobno posiekną bazylię i do smaku doprawić solą i pieprzem.
    Smacznego!

  8. Dośka says:

    Grzanki niespodzianki.

    4 duże bułeczki
    2 łyżki masłą
    4 plastry wędzonego boczku
    2 cebule
    2 papryki
    100g łagodnego żółtego sera
    4 cienkie parówki
    2 jajka
    1/2 puszki zielonego groszku
    1 łyżka natki pietruszki
    sól
    pieprz

    Z bułek ściąć wierzchy, odłożyć. Dolne części wydrążyć, wysmarować wewnątrz masłem.
    Boczek pokroić w kostkę, zrumienić na pozostałym tłuszczu. Cebulę obrać, posiekać i wrzucić do boczku. Papryki umyć, oczyścić, miąższ pokroić w kostkę, przesmażyć z boczkiem i cebulą.
    Jedno jajko ugotować na twardo, obrać i posiekać. Parówki obrać z osłonek, pokroić w plasterki. Ser zetrzeć na tarce. Groszek odcedzić na sitku, wsypać do salaterki, do której następnie dodać cebulę z boczkiem i papryką, parówki, jajko, połowę sera, natkę pietruszki i surowe jajko. Całość przyprawić solą i pieorzem.
    Tak przygotowaną masą napełnić bułeczki, wstawić na blasze do nagrzanego piekarnika i zapiekać około 15 minut w temperaturze 180 stopni. Na 5 minut przed końcem zapiekania bułeczki posypać resztą żółtego sera.
    Po upieczeniu można ozdobić cząstkami pomidora.

  9. Dośka says:

    Placuszki bananowe.

    2 dojrzałe banany
    1 jajko
    5 łyżek jogurtu greckiego
    1/2 szklanki mąki
    3 łyżki płatków owsianych
    1 płaska łyżka cukru
    1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
    olej do smażenia
    cukier puder do posypania

    Banany rozgnieść widelcem, dodać jajko i wymieszać. Następnie dodawać po kolei wszystkie składniki i po każdym dokładnie wymieszać. Łyżką nakładać na gorącą patelnię i formować małe placuszki. Smażyć na niewielkiej ilości tłuszczu. Gotowe placuszki posypać cukrem pudrem.

  10. Dośka says:

    Wytrawne muffiny z szynką i serem.

    300g mąki pszennej
    80g parmezanu
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    1/2 łyżeczki sody
    szczypta cukru
    szklanka kefiru
    2 jajka
    60ml oliwy z oliwek
    100g szynki
    sól
    zioła prowansalskie

    Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i sodą. Wymieszać ze szczyptą cukru, solą, ziołami i drobno startym parmezanem. Kefir wymieszać z jajkami i oliwą. Szynkę pokroić w drobną kostkę. Szybko połączyć wszystkie składniki, poprostu mieszając łyżką. Nałożyć do muffinkowych foremek i piec 15-20 minut w temperaturze 200 stopni.

  11. Karolina says:

    Prażone płatki owsiane z bakaliami i miodem

    1 paczka płatków owsianych
    2 łyżki moreli
    2 łyżki daktyli
    2 łyżki posiekanych orzechów włoskich
    3 łyżki miodu
    2 łyżki jogurty naturalnego

    Paczkę płatków owsianych przypiekamy parę minut na blaszce w piekarniku w 180 stopniach. Po wyciągnięciu dodajemy 2 łyżki pokrojonych drobno daktyli, 2 łyżki pokrojonych moreli i 2 łyżki posiekanych orzechów włoskich, dodajemy również miodu- ilość wedle uznania.Wszystko razem mieszamy. Nakładamy porcję gotową na śniadanie a resztę możemy przełożyć do słoiczka na następne śniadanie. Polecam przed zjedzeniem dodać na miseczkę płatków 2 łyżki jogurtu naturalnego.

  12. Karolina says:

    Pyszne ciasteczka z mąki pełnoziarnistej

    Składniki na 20 sztuk ciastek:

    3/4 kostki masła, w temperaturze pokojowej
    200 g mąki pszennej pełnoziarnistej
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    4 łyżki miodu
    4 łyżki migdałów bez skórki, posiekanych
    4 łyżki daktyli
    2 łyżki rodzynek

    Masło, mąkę, proszek do pieczenia i miód zagnieść ręcznie. Do wyrobionego ciasta wsypać bakalie i jeszcze raz zagnieść do połączenia się składników. Przygotować płaską blachę na ciasteczka, posmarować ją margaryną i oprószyć mąką. Za pomocą łyżki do lodów bądź zwykłej łyżeczki formować kulki i układać na blaszce. Następnie lekko spłaszczyć kulki z góry.

    Piec w temperaturze 180ºC przez około 15 minut, do przypieczenia brzegów.

    Po wyciągnięciu z piekarnika odczekać 5 min aż ciasteczka wystygną. Doskonale smakują z poranną kawą.Pyszne i zdrowe śniadanie!

  13. Anita says:

    Czułam się źle. Często drżały mi ręce.Lekarze badali mnie na zawartość cukru we krwi, ale było dobrze. Przez wiele lat nikt z nich nie obciążył mnie glukozą. Jeden to zrobił. Cukier szybował w górę. Przez wiele godzin nie spadał. Wtedy okazało się, że może to być cukrzyca. Od tamtej pory wiem co mi jest. Na szczęście cukier reguluję dietę. IG jest dla mnie ważny. On pozwala mi dłużej wytrzymać bez posiłku. Mam takie koło z produktami z IG. Taka książka byłaby dla mnie skarbnicą przepisów.

  14. Anna K-G says:

    Mój mąż ma do utraty sporą ilość kilogramów, ale wiem, że jeśli sama się za to nie wezmę to ta waga nie ruszy, dlatego chętnie przygarnę książkę pod nasz dach i z jej pomocą postaram się pomóc mężowi i wspólnie rozpoczniemy walkę z jego zbędnymi kilogramami;)

  15. Konrad Staszewski says:

    Niedawno zacząłem trenować i dbać o kondycję fizyczną. Chciałbym schudnąć, ale nie wiem, jaka dieta byłaby dla mnie najlepsza.Jestem pewny, że w tej książce znajdę dla mnie odpowiednią dietę. Dlatego proszę o tą książkę.

  16. Marta R. says:

    Na śniadanie polecam -Poffertjes ( małe naleśnik). Kocham je ja , mąż i nasz synek !
    Składniki :
    250 g mąki pszennej,
    50 g cukru, dla lubiących bardziej słodko można dodać więcej
    250 ml mleka,
    łyżeczka proszku do pieczenia,
    szczypta soli ,
    2 jajka,
    odrobinę roztopionego masła do przesmarowania foremek.
    Przygotowanie

    Do miski przesiewamy mąkę wsypujemy sól i proszek do pieczenia, następnie wlewamy mleko i wbijamy jajka, całość dokładnie mieszamy. Smażymy na lekko brązowy kolor.

    Podajemy posypane cukrem pudrem, lub z odrobiną masła.

  17. Dorota Wiatr says:

    Witam,
    Pragnęłabym dostać tę książkę, gdyż mój mąż ma cukrzycę typu 1 i potrzebuję inspiracji do przygotowywania posiłków, bo nie mam za bardzo ku temu polotu…Szukam porad w różnych ksiązkach zatem.

  18. Damian says:

    W zdrowym trybie życia, dobry jestem tylko w tej części sportowej. Z żywieniem to różnie bywa – a to się nie chce, a to nie ma pomysłu.
    Jestem w trakcie przygotowań do IronMana. Z dnia na dzień staram się poprawiać wyniki, jednak na nie wpływ ma jedzenie, a zwłaszcza zawarte w nich poszczególne odżywcze elementy składowe. Odpowiedni wyrzut insulinowy zapewni mi odpowiednią ilość energii na bieg/jazdę/pływanie. By tak się działo muszę jeść posiłki nie tylko wysokokaloryczne, ale i o jak najniższym IG. Właśnie to powoduje, że chcę, by książka trafiła do mych rąk, a jej treść merytoryczna w praktyce trafiła do mego żołądka.

  19. Kinga says:

    Książka powinna trafic do mnie, gdyż od jakiegoś czasu bardzo interesuje się zdrowym odżywianiem, ale to co czytuje w Internecie ogromnie mąci mi w głowie, gdyż jest tam wszystko począwszy od diety czekoladowej, a skończywszy na jedzeniu 300kcal dziennie. Potrzebuję tej książki by:
    1. dokonywać rozsądnych wyborów w odżywianiu
    2. zmotywować mnie do poważnych zmian żywieniowych na lepsze
    3. pomóc mi schudnąć
    4. być inspiracją w kuchni dla mnie i całej rodziny
    5. zmienić życie moje, mojej rodziny i przyjaciółek.

    princesskindka@gmail.com

  20. Zuza says:

    Przepyszne smoothie!

    Będziesz potrzebować dwóch mocno dojrzałych brzoskwiń, jednego mango, pół cytryny, garści białych winogron (bez pestek – zamiast winogron możesz użyć wody), a także kostki lodu. Zacznij od przecięcia mango na pół i usunięcia pestki za pomocą łyżeczki. Po pozbyciu się skórki, pokrój pozostały miąższ w kostkę. Analogicznie przygotuj brzoskwinię. Wyciśnij sok z jednej połówki cytryny. Zmiksuj ostrożnie lód w blenderze, aż uzyskasz skruszoną formę, a następnie przełóż go do czystej szklanki. W blenderze umieść winogrona (lub wodę), mango, brzoskwinie oraz sok z cytryny. Miksuj wszystko, dopóki nie osiągniesz gładkiej, jednolitej konsystencji. Gotowy napój przelej do lodu i soku. Podawaj od razu. Smacznego!

    (z: http://www.jestemfit.pl/artykuly/dieta/smoothie-owocowa-bomba-witamin)

  21. klaudynka says:

    Miska szczęścia, śniadanie takie same ale zawsze inne 🙂

    jogurt grecki/jogurt naturalny/jogurt sojowy jako baza. Następnie dodajemy miliony rzeczy które lubimy w małych ilościach, płatki owsiane, płatki górskie, płatki błyskawiczne, otręby, siemię lniane, orzechy włoskie, nerkowca, ziemne, pistacje…(czego ciało zapragnie) + owoce: jabłko, gruszka, truskawki, kiwi, mango, banan, borówki, maliny, cytrusy, jeżyny…(czego dusza zapragnie) + polewa: płynny miód wielokwiatowy, rzepakowy, spadziowy, lipowy, akacjowy, wrzosowy, gryczany. W takiej kolejności dodajemy wszystko do miski. To śniadanie jest genialne ponieważ mimo, że forma jest taka sama to zawartość pozwala na ogrom wariacji + cieszymy się z różnorodności składników, smaków, zapachów i kolorów 🙂 Ponadto, śniadanie jest na tyle sycące, że jakiekolwiek podjadanie w ciągu dnia nie wchodzi w grę!

  22. Dominika says:

    Dlaczego powinnam wygrać tę książkę? Bo na pewno ją wykorzystam! Od niedawna wiem, że choruję na insulinooporność. Co gorsza, okazało się że badania na nią wskazywały już 10 lat temu. Od 2 lat staram się zrzucić kilogramy, które przybywały z powietrza. Nie pomogły mordercze treningi i czysta dieta. Teraz uzbrojona w metforminę i dietę LIG staję do walki o zdrowie i o drugą ciążę. Pomożecie?

  23. Lena says:

    Koktajl truskawkowo-bananowy
    Składniki: 1/2 kg truskawek, 1/2 banana, 2-3 łyżki soku z cytryny, słodzik, ½ litra mleka lub kefiru.
    Przygotowanie: Banana lekko zamrozić. Truskawki umyć i oczyścić. Do wysokiego naczynia wrzucić banana, dodać truskawki i zmiksować. Dodać sok z cytryny, wymieszać i dosmakować. Dodać mleko lub kefir. Schłodzić.

  24. Kiwi says:

    Witam, ze względu na męczący i długo trwający trądzik, który niestety nie jest już młodzieńczy zdecydowałam się wypróbować diety z niskim indeksem glikemicznym. Akurat niedawno zobaczyłam ten post konkursowy, który spadł mi z nieba. Taka książka byłaby dla mnie zbawieniem. Ciągłe wyszukiwanie w internecie przepisów i spisywanie bywa wyczerpujące. Byłabym bardzo zadowolona gdyby ta książka trafiła w moje ręce. Sprawiłoby mi to duże ułatwienie i zaoszczędzenie czasu. Pozdrawiam 😉

  25. Magdalena says:

    To ja napiszę, dlaczego powinnam otrzymać tą książkę. Powód jest jeden i tylko jeden: mogłabym ją dać wujkowi, który ma cukrzycę. Na pewno by z niej korzystał, bo ogromnie dba o zdrowie. I ta książka pomogłaby mu w codziennym życiu.
    No i liczę również, że może pozwoliłby mi skorzystać z niej czasem, gdy pochwaliłby się jakimś pysznym przepisem.

  26. Anulkaa says:

    Bezglutenowe placki śniadaniowe

    Składniki:
    -1 banan
    -1 jajko od szczęśliwej kury
    -3 kopiaste łyżki mąki bezglutenowej (u mnie gryczana)
    -3 łyżki wody (opcjonalnie)
    -szczypta soli morskiej

    Pokrojonego w plasterki banana rozdrobnić widelcem do uzyskania gęstej papki. Dodać jajko, mąkę, sól, ewentualnie trochę wody i dokładnie wymieszać widelcem. Odstawić na pół godziny. Następnie na rozgrzaną, nieprzywierającą patelnie nakładać łyżką niewielką ilość ciasta, smażyć bez tłuszczu z obu stron, na bardzo małym ogniu, aby placuszki dobrze się upiekły, a nie przypaliły. Podawać z syropem klonowym lub domowym dżemem. Ja uwielbiam jeść posmarowane masłem orzechowym. Z podanej ilości składników wychodzi około 6 placuszków, idealnych na śniadanie:) Smacznego!:)

  27. Anulkaa says:

    Książka powinna trafić w moje ręce, ponieważ mój umysł jest chłonny wiedzy na temat zdrowego stylu życia, a głodne oczy, a tym bardziej żołądek, nie mogą się doczekać na wypróbowanie tej, ostatnio bardzo interesującej mnie diety z niskim indeksem glikemicznym. Zarówno moje szare komórki mózgowe, jak i sprawne ręce ubóstwiające eksperymentować w kuchni, zrobią ogromny pożytek z tejże wciągającej lektury. Ostatnio często mam dylemat co zjeść na śniadanie: czy jaglankę bądź owsiankę, które niestety nie cieszą się zbyt wysokim miejscem wśród rankingu posiłków o niskim indeksie glikemicznym, jednak są bardzo smaczne i szybko dodają energii, czy na śniadanie wybrać jajka (oczywiście ekologiczne!) w różnej postaci: jajecznica, na twardo lub na miękko. Jajka są neutralne i nie powodują takich (ba! żadnych) skoków glukozy we krwi jak wspomniane wyżej posiłki węglowodanowe, gdyż ich IG wynosi 0. Muszę jednak doszkolić się bardziej w tej istotnej dla mnie dziedzinie, gdyż wiem, że dieta o niskim IG może mieć duży wpływ na moje zdrowie w przyszłości. Dlatego ta książka musi trafić w moje ręce, bo gdzie, jak gdzie, ale u mnie na pewno na zalegnie gdzieś w biblioteczce przysypana kurzem, a stanie się moim przewodnikiem po zdrowej i wartościowej diecie, którą z powodzeniem zaczynam uskuteczniać:)

  28. dobiezka says:

    Szanowni Państwo!
    Czy wiecie o czym marzą kobiety?
    O księciu z bajki? O sławie?
    Nie! 😀
    One marzą o tym, aby jeść i nie tyć! Więc jestem więcej niż pewna, że przepis na ten „fit torcik śniadaniowy” skradnie serce niejednej kobiety, które będzie mogła go jeść bez wyrzutów sumienia, utrzymując smukłą sylwetkę! 😀
    To najlepszy taki fit wynalazek jaki jadłam, więc polecam wypróbować! <3
    Zdradzę Wam przepis:
    <3 Ciasto:
    Składniki:
    szklanka pure z dyni
    masło orzechowe 50 g
    szklanka mąki migdałowej
    pół szklanki mąki kokosowej
    10 g kakao
    cynamon
    łyżka proszku do pieczenia
    1 jajko
    3 łyżki oleju kokosowego
    1/3 gorzkiej czekolady (70% kakao)
    2 garści suszonej żurawiny. 

    Ugotowaną dynię blendujemy na pure, łącząc ją z cynamonem, jajkiem, proszkiem do pieczenia oraz mąką migdałową. Miksujemy na jednolitą masę. Rozpuszczamy olej kokosowy dolewając go do masy. Wsypujemy mąkę kokosową i mieszamy. Dodajemy masełkooooo orzechowe! Na koniec wsypujemy pokrojoną w drobną kosteczkę czekoladę oraz żurawinę. Dynia oraz mąka kokosowa zapewnia słodki smak ciasteczek, jednak można dodać miodu, jeśli dla kogoś masa wyjdzie za mało słodka. Smażymy na oleju kokosowym.
    <3 Krem:
    odżywka białkowa kokosowa 15 g
    twaróg biały 50 g
    mleko sojowe 30 g
    Składniki blendujemy na jednolitą, gęstą masę. Smarujemy nim placek.
    <3 Na górę układamy ulubione owoce! U mnie: mango, ananas, truskawka. I kilka orzechów włoskich do smaku.
    Podajemy z kawusią.
    Żołądek i serce skradzione na 100%! 😀
    *jeść w rozsądnych ilościach. 😀 😀

  29. Gotogranie says:

    Bardzo przydałaby mi się ta książka, gdyż niestety zdiagnozowano u mnie hipoglikemię reaktywną. Okazało się niestety, że zdrowe produkty, którymi się zajadałam (jak np. jaglanka) dla mnie nie są już wcale takie zdrowe.

    Bardzo lubię słodkie śniadania, dlatego polecam zdrową oszukaną szarlotkę – jeszcze ciepłe, uprażone z cynamonem jabłuszko przełożone gęstym jogurtem naturalnym i posypane prażonym domowym musli. Warstwy delikatne i chrupkie oraz gorące i zimne to istne niebo w gębie!
    gotogranie@gmail.com

Skomentuj Dominika Anuluj pisanie odpowiedzi