Kokosowa kawa a la rafaello

Kokosowa kawa a la rafaelloDziś zaczęłam dzień od kokosowego przebudzenia, na które i Was zapraszam. Kokosowa kawa a la rafaello. Jeśli tak jak ja lubicie smakowe kawy zbożowe, ta wersja będzie dla Was idealna. Oczywiście możecie spróbować zrobić taką kawę również używając np. ulubionej kawy rozpuszczalnej. To kto się skusi na filiżankę kokosowej kawy a la rafaello 😉 ?

Składniki:

  • 1/2 szklanki mleka + odrobina do spienienia (opcjonalnie)
  • 2 łyżeczki kawy zbożowej – u mnie Inka z eSłoneczko
  • 4 płaskie łyżeczki manny kokosowej

Przygotowanie:

Pół szklanki mleka podgrzewamy z 4 płaskimi łyżeczkami manny kokosowej, tak aby manna się rozpuściła. Następnie dodajemy kawę zbożową, mieszamy. Przelewamy do filiżanki. Spieniamy odrobinę mleka i wykładamy łyżeczką na naszą kawę. Podajemy od razu.

Smacznego

Print Friendly, PDF & Email

4 comments

Skomentuj Magdalena Anuluj pisanie odpowiedzi