Czy u Was też tak pięknie biało? U nas cały czas prószy śnieg, co wywołuje ogromną radość moich dzieci. Bitwa na kulki, ślizganie się na łopatkach, spacery w śniegu… A po powrocie dobry ciepły obiad 🙂 Dla dzieci pyszna zupka z warzywami, a dla nas wyborne kaszotto z podgrzybkami. Idealne na zimowe dni. Takie szybkie, ciepłe dania pełne smaku i aromatu po powrocie z zimowych „zabaw” są najlepsze. Polecam 🙂
Składniki:
- 1 opakowanie Kaszotto z leśnymi suszonymi podgrzybkami the Green Woodpecker Trill*
- 6 łyżek oliwy do smażenia
- 1000 – 1200 ml bulionu warzywnego
- 100 g parmezanu lub innego sera
- 100 g masła (często zmniejszam ilość)
- szczyptę soli i pieprzu
*Skład: kasza gryczana biała 89%, podgrzybek brunatny suszony 5,2%, warzywa suszone 5,8% (marchew, cebula, por, czosnek, natka pietruszki). Może zawierać seler.
Przygotowanie:
Na patelni rozgrzewamy oliwę, dodajemy gotową mieszankę (kaszotto) i smażymy na małym ogniu przez 2-3 minuty. Następnie podlewamy kaszotto bulionem (porcjami), aż kaszotto wchłonie cały płyn. Na koniec dodajemy starty parmezan lub inny ser i masło (dziś dałam mniej). Opcjonalnie doprawiamy solą i pieprzem (u mnie nie było potrzeby, miałam doprawiony bulion warzywny). Podajemy samo np. posypane zieloną pietruszką lub jako dodatek do innych dań.
Smacznego
aromatycznie 🙂
😀
Na takie danie to ja dam się namówić 🙂
Polecam 😀
Uwielbiam!
Czy mogę na wynos?
Pozdrawiam serdecznie! 🙂
Proszę 😉