Karmelowe serniczki na krakersach

Karmelowe serniczki na krakersach

Lubicie małe, szybkie słodkości? Dziś mam dla Was prosty przepis na pyszne karmelowe serniczki na krakersach. Chwila przygotowań i do piekarnika. Słodka lekko karmelowa masa i słone krakersy, to świetne połączenie smaków. Takie mini serniki możecie śmiało podać na deser lub różnych spotkaniach i przyjęciach. W prostocie siła. Spróbujcie.

Prosty przepis na karmelowe serniczki

Składniki: (na około 12 szt)

  • 500 g sera na sernik z wiaderka
  • 1 budyń o smaku karmelowym 40 g
  • 0,5 szklanki cukru trzcinowego
  • 3 jajka M
  • po 2 krakersy z solą na spód każdego serniczka

Przygotowanie:

Piekarnik rozgrzewamy do 160 stopni (grzanie góra-dół, bez termoobiegu).

Do miski przekładamy ser, dodajemy budyń (proszek), cukier i wbijamy 3 jajka. Wszystko krótko miksujemy (tylko do połączenia składników).

Formę na muffinki wykładamy papilotkami. Na spód każdej papilotki wkładamy po 2 krakersy (jeden na drugim). Następnie nakładamy około 3 łyżki masy serowej na papilotkę (ilość zależy od wielkości foremek).

Serniczki pieczemy w nagrzanym piekarniku około 25-30 minut. Czas pieczenia może być różny w zależności od piekarnika. Serniczki należy obserwować. Studzimy je w lekko uchylonym piekarniku. Potem na kratce. Gdy mini serniczki całkiem wystygną najlepiej włożyć je na godzinę do lodówki.

Serniczki podajemy same lub z ulubionymi dodatkami. U mnie dziś tylko odrobina cukru pudru.

Smacznego

Print Friendly, PDF & Email

Dodaj komentarz