Jogurtowy omlet z owocami Dziś mam dla Was pomysł na szybkie śniadanie. Jogurtowy omlet z owocami. Przygotujecie go dosłownie w kilka chwil. Nie jest on tak puszysty jak omlety biszkoptowe, ale jest naprawdę pyszny i wyjątkowo łatwy. Kilka prostych składników, chwila mieszania i na patelnię 😉 A owoce? Tu możecie poszaleć. Ja tym razem dodałam wiśnie z syropu, ale śmiało możecie dodać inne owoce np. jagody, borówki, kawałki truskawek itd. Spróbujcie. Proste, szybkie i pyszne śniadanie.
Składniki na babeczki możecie kupić w sklepie Naturalnie Zdrowy. W miejscu powstałym z pasji. Tu znajdziecie nie tylko produkty, które są niezbędne w każdej kuchni, ale też i suplementy diety, kosmetyki i ekologiczne środki czystości. Miejsce godne polecenia!
Uwaga! 10% rabatu wpisując kod: Słodko10 przy zakupach na stronie https://naturalniezdrowy.pl/
Składniki:
- 2 jajka
- 2 łyżka jogurtu naturalnego
- 4 płaskie łyżki mąki pszennej
- duża szczypta sody oczyszczonej
- 2 łyżeczki miodu wielokwiatowego
- ulubione owoce: u mnie dziś wiśnie z syropu, ale można dodać borówki, jagody, pokrojone truskawki itd.
- odrobina oleju rzepakowego do smażenia
Przygotowanie:
W misce mieszamy widelcem jajka z jogurtem. Następnie dodajemy resztę składników (poza olejem i owocami) i dokładnie mieszamy.
Rozgrzewamy małą patelnię z niewielką ilością oleju. Wylewamy naszą masę. Układamy na niej owoce. Smażmy przez chwilę na niewielkim ogniu pod przykryciem, następnie obracamy nasz omlet (pomagamy sobie łopatką) na drugą stronę, chwilę smażymy z drugiej strony. Podajemy w całości lub pokrojony na kawałki.
Smacznego