Jajka w wiosennym sosie

Jajka w wiosennym sosie

Jajka w wiosennym sosie

Dziś mam dla Was kolejny pyszny przepis na wielkanocny stół. Jajka w wiosenny sosie z dodatkiem chrzanu. Bardzo proste w przygotowaniu i pyszne. Idealne na świąteczne śniadanie. Polecam.

Jak przygotować jajka w wiosennym sosie?

Jajka w sosie

Składniki:

  • 5 jajek
  • 1 mały pęczek rzodkiewki
  • pół średniego zielonego ogórka
  • 1-2 łyżki posiekanego szczypiorku
  • 2 pełne łyżeczki tartego chrzanu
  • 5 łyżek kukurydzy
  • 2 pełne łyżki majonezu
  • 5 łyżek naturalnego jogurtu
  • sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:

Jajka gotujemy na twardo.

Do miski przekładamy majonez i jogurt. Dodajemy chrzan i przyprawy. Wszystko mieszamy.

Następnie dodajemy pokrojone w kosteczkę rzodkiewki, pokrojonego ogórka, szczypiorek i kukurydzę. Całość mieszamy i wykładamy na półmisek.



W naszym sosie układamy połówki jajek.

Całość można jeszcze posypać pokrojoną rzodkiewką i szczypiorkiem lub oprószyć świeżo mielonym pieprzem.

Smacznego

Dodaj komentarz