Jajka w wiosennym sosie
Dziś mam dla Was kolejny pyszny przepis na wielkanocny stół. Jajka w wiosenny sosie z dodatkiem chrzanu. Bardzo proste w przygotowaniu i pyszne. Idealne na świąteczne śniadanie. Polecam.
Jak przygotować jajka w wiosennym sosie?
Składniki:
- 5 jajek
- 1 mały pęczek rzodkiewki
- pół średniego zielonego ogórka
- 1-2 łyżki posiekanego szczypiorku
- 2 pełne łyżeczki tartego chrzanu
- 5 łyżek kukurydzy
- 2 pełne łyżki majonezu
- 5 łyżek naturalnego jogurtu
- sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
Jajka gotujemy na twardo.
Do miski przekładamy majonez i jogurt. Dodajemy chrzan i przyprawy. Wszystko mieszamy.
Następnie dodajemy pokrojone w kosteczkę rzodkiewki, pokrojonego ogórka, szczypiorek i kukurydzę. Całość mieszamy i wykładamy na półmisek.
W naszym sosie układamy połówki jajek.
Całość można jeszcze posypać pokrojoną rzodkiewką i szczypiorkiem lub oprószyć świeżo mielonym pieprzem.
Smacznego