Jajka w sosie z marynowanymi podgrzybkami
Dziś mam dla Was kolejną świąteczną inspiracje. Jajka w sosie z marynowanymi grzybami. Minimalna ilość składników, wyrazisty smak, ekspresowe przygotowanie. Idealne na wielkanocny stół.
Jak zrobić jajka w sosie z marynowanymi grzybami?
Składniki:
- 4 jajka
- 3 łyżki majonezu
- 3 łyżki naturalnego jogurtu
- około 120-130 g marynowanych podgrzybków
- 2 większe ogórki
- 2 pełne łyżki posiekanego szczypiorku
- sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy na pół.
Podgrzybki i ogórki kroimy w kosteczkę. Przekładamy do miski.
Dodajemy posiekany szczypiorek, majonez, jogurt i przyprawy.
Wszystko mieszamy.
Nasz sos wykładamy na półmisek. Układamy w nim jajka.
Całość możne dodatkowo oprószyć pieprzem i posypać niewielką ilością szczypiorku.
Smacznego
Świetny pomysł