Jajka w sosie z marynowanymi podgrzybkami

Jajka w sosie z marynowanymi podgrzybkami

Dziś mam dla Was kolejną świąteczną inspiracje. Jajka w sosie z marynowanymi grzybami. Minimalna ilość składników, wyrazisty smak, ekspresowe przygotowanie. Idealne na wielkanocny stół.

Jak zrobić jajka w sosie z marynowanymi grzybami?

Składniki:

  • 4 jajka
  • 3 łyżki majonezu
  • 3 łyżki naturalnego jogurtu
  • około 120-130 g marynowanych podgrzybków
  • 2 większe ogórki
  • 2 pełne łyżki posiekanego szczypiorku
  • sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:

Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy na pół.

Podgrzybki i ogórki kroimy w kosteczkę. Przekładamy do miski.

Dodajemy posiekany szczypiorek, majonez, jogurt i przyprawy.

Wszystko mieszamy.

Nasz sos wykładamy na półmisek. Układamy w nim jajka.

Całość możne dodatkowo oprószyć pieprzem i posypać niewielką ilością szczypiorku.

Smacznego

 

One comment

Dodaj komentarz