Jajka w sosie czosnkowo-ogórkowym. Dziś polecam Wam pyszne jajka w sosie czosnkowo-ogórkowym. Proste i szybkie w przygotowaniu. Takie jajka możecie śmiało podać na przyjęciu lub na wielkanocny stół, a także jako śniadanie czy kolację.
Jajka można podać od razu po przygotowaniu lub przechowywać w lodówce. Tu niezbędna będzie folia spożywcza Stella. Wspaniale zadba o świeżość Waszych potraw i zapobiegnie przenikaniu zapachom w lodówce. A jak wiadomo czy to w święta, czy to przed przyjęciem w lodówce zawsze jest sporo różnych potraw 😉
Szukając innych inspiracji na jajka polecam Wam również zajrzeć na te przepisy:
- Jajka faszerowane pieczarkami (klik),
- Jajka faszerowane tuńczykiem (klik),
- Jajka faszerowane ćwikłą (klik).
Składniki:
- 4 jajka
- 4 łyżki jogurtu naturalnego
- 2 łyżki majonezu
- 1 ogórek korniszony
- 1 ząbek czosnku
- świeżo mielony czarny pieprz i sól do smaku
Przygotowanie:
Jajka gotujemy na twardo. Studzimy, obieramy i przekrawamy każde na pół. Układamy na półmisku lub talerzu.
W misce mieszamy majonez z jogurtem, startym na tarce (na drobnych oczkach) czosnkiem i pokrojonym w kosteczkę ogórkiem. Całość doprawiamy do smaku świeżo mielony pieprzem i solą.
Tak przygotowanym sosem polewamy nasze jajka.
Smacznego