Jajka faszerowane pastą z serem i musztardą

Jajka faszerowane pastą z serem i musztardą Lubicie faszerowane jajka? Ja bardzo. Dziś polecam wam jajka faszerowane pastą z serem i musztardą. Pyszne i proste w przygotowaniu. Idealne na przyjęcie, śniadanie lub wielkanocny stół. Spróbujcie.

Składniki:

Przygotowanie:

Jajka gotujemy na twardo. Obieramy, kroimy na pół. Z każdego łyżeczką wyciągamy żółtko.

Żółtka wkładamy do miski, rozgniatamy je widelcem. Dodajemy starty żółty ser, majonez i musztardę. Doprawiamy do smaku czarnym mielonym pieprzem i solą (pamiętając, że ser jest słony). Mieszamy składniki.

Pastę nakładamy do wydrążonych miejsc po żółtkach. Połówki jajek układamy na talerzyku. Oprószamy delikatnie słodką czerwoną papryką i posypujemy posiekanym szczypiorkiem.

Smacznego

Print Friendly, PDF & Email

2 comments

Pozostaw odpowiedź Danka Kropisz Anuluj pisanie odpowiedzi