Jajka faszerowane pastą z serem i musztardą Lubicie faszerowane jajka? Ja bardzo. Dziś polecam wam jajka faszerowane pastą z serem i musztardą. Pyszne i proste w przygotowaniu. Idealne na przyjęcie, śniadanie lub wielkanocny stół. Spróbujcie.
Składniki:
- 4 jajka
- 1 płaska łyżka startego na drobnych oczkach żółtego sera
- 1 pełna łyżka majonezu kieleckiego
- 1 łyżeczka delikatesowej musztardy kieleckiej
- sól i pieprz do smaku
- słodka czerwona papryka do oprószenia
- szczypiorek do podania
Przygotowanie:
Jajka gotujemy na twardo. Obieramy, kroimy na pół. Z każdego łyżeczką wyciągamy żółtko.
Żółtka wkładamy do miski, rozgniatamy je widelcem. Dodajemy starty żółty ser, majonez i musztardę. Doprawiamy do smaku czarnym mielonym pieprzem i solą (pamiętając, że ser jest słony). Mieszamy składniki.
Pastę nakładamy do wydrążonych miejsc po żółtkach. Połówki jajek układamy na talerzyku. Oprószamy delikatnie słodką czerwoną papryką i posypujemy posiekanym szczypiorkiem.
Smacznego
Brzmi pysznie i jeszcze lepiej wygląda ? muszę koniecznie spróbować na święta ?
Dziękuję i polecam 🙂